Medie: Han kan afløse Riis

Italieneren Omar Piscina bliver i et spansk medie bragt i spil, som Bjarne Riis' afløser

Ifølge spansk medie har Oleg Tinkov allerede afløseren for Bjarne Riis klar. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ifølge spansk medie har Oleg Tinkov allerede afløseren for Bjarne Riis klar. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er kun få timer siden, at det blev offentliggjort, at Bjarne Riis er blevet suspenderet som sportsdirektør hos Tinkoff-Saxo.  Men angiveligt har Oleg Tinkov allerede udset sig en erstatning for Riis til den sportslige ledelse på cykelholdet.

Det spanske medie Biciciclismo mener nemlig at vide, at det er den 39-årige Omar Piscina, der kommer til at indtræde i den øverste sportslige ledelse, som afløser for 'Ørnen for Herning'.

Omar Piscina har allerede erfaring med, at arbejde sammen med den vodka-glade Tinkov, eftersom han havde en rolle på det daværende Tinkoff Credit Systems i sæsonerne 2007 og 2008.

Se også: Ekspert: Derfor måtte Tinkov bryde med Riis

Dengang arbejdede Piscina også sammen med Stefano Peltrin, der er en af Tinkovs mest trofaste støtter, og som lige nu er administrerende direktør på holdet.

Lige nu står Piscina i spidsen for det italienske 3. divisionshold Team Idea og ifølge det spanske gør det bestemt ikke hans jobmuligheder hos Tinkov værre, at han flere gange har rost den gale russer de seneste år.

Se også: Efter Riis-suspension: Tavshed hos Saxo Bank

Mens italienere nu bliver bragt i spil, er der stadig uvist, om Riis stadig har en fremtid hos Tinkoff-Saxo.

- Ingen beslutninger er blevet taget, og enhver formel og endelig afgørelse i forhold til ethvert medlem af holdet, vil – såfremt den tages – blive kommunikeret ud på et passende tidspunkt. Indtil da er der ingen videre kommentarer i forhold til dette anliggende, lød det i en erklæring sendte ud tirsdag formiddag, hvor holdet bekræftede, at Riis var blevet suspenderet.

- Som følge af de rygter og spekulationer, der først blev udgivet i mange danske medier og siden også hos internationale cykelsportmedier i går aftes, vil Tinkoff-Saxo gerne præcisere, at Bjarne Riis ikke har været aktivt involveret i holdets aktiviteter siden forrige søndag.

- Han er imidlertid ikke suspenderet i sin rolle grundet dårligere resultater eller finansielle anliggender. Holdledelsen har fuld tiltro til den tekniske og sportslige stab såvel som alle ryttere samt medlemmer af mandskabet og arbejder i øjeblikket på at skabe de bedste forudsætninger fremadrettet i forhold til sæsonen.

Se også: Midt i Riis-dramaet: Nu taler Contador

Heller ikke rytterne på det russiske cykelhold har været meget for at udtale sig om sagen. Den absolutte stjerne Alberto Contador udtalte sig dog kortfattet for starten på dagens etape i Katalonien Rundt.

- Jeg kender kun til det, som allerede er kommunikeret ud. Jeg har ikke flere informationer. Riis er en meget vigtig person for min karriere.

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere