Annonce:
Annonce:

Mere mystik om Vingegaard: Skyldtes 'personlige årsager'

Jumbo-Visma bekræfter, at Jonas Vingegaard ikke var helt sig selv under Paris-Nice, fordi han op til løbet havde kæmpet med problemer af personlig karakter

Der var en grund til, at Jonas vingegaard ikke var i topform til Paris-Nice, afslører holdet. Foto: Claus Bonnerup
Der var en grund til, at Jonas vingegaard ikke var i topform til Paris-Nice, afslører holdet. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

Mange danskere havde med stor interesse set frem til Paris-Nice, hvor Jonas Vingegaard for første gang siden sommerens Tour de France-sejr skulle krydse klinger med Tadej Pogacar.

Den tvekamp fusede ud i de franske bjerge, da sloveneren viste sig helt suveræn, mens den 26-årige dansker manglede en del i at nå sit topniveau og måtte tage til takke med en samlet tredjeplads.

Hos Jumbo-Visma tager man dog manglen på forventet niveau med ophøjet ro. For ifølge holdets performance director, Mathieu Heijboer, skyldtes det, at Jonas Vingegaard mentalt havde noget at bokse med.

I et interview med VeloNews fortæller Heijboer således, at Vingegaard op til Paris-Nice var slået ud af kurs af 'personlige årsager'

- Vi ved fra tidligere, at Jonas og hele holdet skal være 100 eller måske 110 procent for at slå Pogacar. Jonas var bare ikke det rigtige sted mentalt i Paris-Nice.

Annonce:

- En formidabel modstander som Pogacar kan man ikke bare slå, når man er på 99 procent. Det vidste vi på forhånd, og det så vi desværre også i Paris-Nice.

- Men holdet og Jonas ved, hvorfor det skete, og vi er sikre på, hvad vi gør, siger Mathieu Heijboer

Ekstra Bladet har bedt Jumbo-Visma om en uddybende kommentar, men holdet henviser til, at sagen er privat, og at den derfor ikke vil blive kommenteret.

For en måned siden forlod Jonas Vingegaard etapeløbet O Gran Camiño dagen inden start for at møde sin familie i Málaga - også af private årsager.

Han nåede dog tilbage til cykelløbet og vandt alle løbets tre etaper og tog naturligvis den samlede sejr.

Jonas Vingegaard er efter planen til start næste gang i Baskerlandet Rundt, der begynder 3. april.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: