Midt i dopingskandale: Froome fokuserer kun på Touren

Selv om også cykelsport er indblandet i statsautoriseret doping i Rusland, har den førende rytter i Tour de France ingen holdning til den måske største dopingskandale nogensinde

Chris Froome trænede efter sit pressemøde på hviledagen i sin almindelige Sky-trøje i det smukke landskab omkring Thunersøen i Schweiz. Foto: Claus Bonnerup.
Chris Froome trænede efter sit pressemøde på hviledagen i sin almindelige Sky-trøje i det smukke landskab omkring Thunersøen i Schweiz. Foto: Claus Bonnerup.
Følg Cykling

HILTERFINGEN (Ekstra Bladet): Med en åndeløst smuk udsigt som baggrund tog Team Sky-chef David Brailsford og Tour-favoritten Chris Froome tirsdag på Tourens anden hviledag atter mod pressen – og formåede som sædvanligt at være ganske ukontroversielle og glide af på spørgsmål med kant.

Mens sportsfolk og sportsorganisationer over hele verden er målløse og forstemte over nye detaljer om statsautoriseret doping i Rusland, lader Froome sig ikke rive med – heller ikke, selv om en nyligt offentliggjort rapport afslører, at 26 dopede cykelryttere har fået særbehandling af de russiske myndigheder.

- Jeg holder fokus på dette løb, sagde Froome med en let hovedrysten, da Ekstra Bladet bad ham forholde sig til sagen og det krav om OL-udelukkelse af alle russiske atleter, som flere organisationer har fremsat.

- Jeg har ikke læst rapporten, og det ville ikke være klogt at kommentere den, sagde Froome, som i Rio skal køre landevejsløbet som kaptajn på det britiske landshold.

David Brailsford har en solid baggrund i den olympiske bevægelse, idet han er manden, der fik det britiske banelandshold til at blomstre og vinde et utal af mesterskaber. Flere af banerytterne fra dengang udviklede han til at blive formidable landevejsryttere – blandt andre tidligere Tour-vinder Bradley Wiggins.

- Det vigtigste i dette spørgsmål er, at de rene atleter bliver beskyttet, sagde Brailsford med henvisning til risikoen for, at uskyldige atleter betaler en urimelig pris, hvis al russisk sport bliver udelukket.

Danmarks Idræts-Forbund og det internationale antidopingagentur WADA er blandt de organisationer, der kræver Rusland udelukket fra OL i Rio efter mandagens offentliggørelse af den såkaldte McLaren-rapport. Den canadiske juraprofessor har som 'uafhængig efterforsker' gransket talløse vidneudsagn og konkluderer, at det russiske sportsministerium har været involveret i et omfattende dopingbedrageri.

Russiske atletikudøvere er allerede ude i kulden, idet det russiske atletikforbund er suspenderet fra al international konkurrence som følge af de forstemmende oplysninger om statsautoriseret doping i Rusland.

68 atletikudøvere har appelleret beslutningen til sportsdomstolen CAS og kræver adgang til OL som individuelle, nationsneutrale atleter. En afgørelse ventes i denne uge.

Tour a la Walko: Hovsa-missil ramte plet

Bag facaden: Så skræmmende er der på Team Tinkoff

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+