Midt i glædesrus: Sagan hylder sine døde kolleger

Verdensmester Peter Sagan dedikerede sin sejr i Flandern Rundt til rytterne Daan Myngheer og Antoine Demoitié, som døde i den forgangne uge

Verdensmester Peter Sagan glemte i rusen over sin sejr i søndagens Flandern Rundt ikke, at den kom efter en bevægende uge i cykelsporten med to dødsfald i feltet.

Sagan, som på billedet kører først over stregen i Gent-Wevelgem, vandt søndag sit første monument, da han sejrede i Flandern Rundt. (Foto: All Over). Cykling Brølstærk verdensmester knuste konkurrenterne

Sagan (Tinkoff) afslørede i vinderinterviewet, før han gik på podiet, at han undervejs havde tænkt på rytterne Daan Myngheer og Antoine Demoitié, som døde af henholdsvis et hjerteanfald i Critérium International og et grusomt styrt i Gent-Wevelgem.

- Jeg vil gerne dedikere sejren til dem - og også til min holdkammerat Maciej Bodnar, som var udsat for et slemt styrt. Jeg ønsker ham god bedring og håber, at han hurtigt kommer tilbage, sagde Sagan.

Bodnar styrtede under holdets træning dagen før Flandern Rundt og brækkede kæben.

Det kostede Demoitie livet, da han blev kørt ned af en motorcykel under gårsdagens Gent-Wevelgem (Foto: All Over) Cykling Rasende ryttere efter dødsfald: Nu må det være nok!

Sagan, som taler et blot nogenlunde engelsk, var tydeligt stolt over sin bedrift, som kom i hus efter et hårdt løb, hvor han 13 kilometer fra mål kørte alene væk fra konkurrenterne og holdt dem på afstand hele vejen til stregen i Oudenaarde.

Bag ham jagtede veteranen Fabian Cancellara (Trek) og Sep Vanmarcke (LottoNL) ham forgæves. Var de nået op, havde Sagan efter alt at dømme slået dem i en spurt, men han ville ikke tage chancen, sagde han.

- Det er meget vanskeligt at samarbejde med andre, for de vil ikke samarbejde med mig. Det er bedre bare at sætte dem alle sammen af, sagde Sagan i en konstatering af, at ingen vil tage føringer, når han sidder med i et udbrud. Det skyldes, at han så bare kører fra dem i spurten.

Cancellara i den schweiziske mesterskabstrøje fører an foran Boonen i den belgiske mestertrøje i Flandern Rundt 2010. (Arkivfoto: AP). Cykling For sidste gang nogensinde: Veteraner i drømmeduel

Fabian Cancellara blev nummer to i løbet og kørte øjensynligt bevæget over stregen i Flandern Rundt for sidste gang. Den 35-årige schweizer er i gang med sin sidste sæson, og han vinkede til de mange tusinde fans, som hyldede ham for gode oplevelser gennem årene. Cancellara har vundet Flandern Rundt tre gange i karrieren.

0 kommentarer
Vis kommentarer