Milano-Sanremo er sprinternes festdag

Det knap 300 km lange Milano-Sanremo er klassikeren, der er skræddersyet til de hurtige herrer – men forvent kamp til stregen fra et bredt favoritfelt i et uforudsigeligt løb

Alexander Kristoff var hurtigst i den 105. udgave af Milano-Sanremo. (Foto: All Over Press)
Alexander Kristoff var hurtigst i den 105. udgave af Milano-Sanremo. (Foto: All Over Press)

I dag bliver det for alvor forår i det professionelle cykelfelt.

Den 106. udgave af Milano-Sanremo markerer overgangen fra de mindre endagsløb til de veritable klassikere.

Forude venter brosten og Ardenner-stigninger, men først skal feltet lige igennem 293 barske kilometer fra det vinterhærgede Lombardiet til det forhåbentlig lidt mere milde Ligurien ved Middelhavet.

La Primavera, Foråret, som løbet også kaldes, er det længste endagsløb i UCI-kalenderen, og de 293 km er i sig selv en ordentlig mundfuld at komme igennem.

Men når man så ryster posen ved på de sidste 25 km at placere to udmattende småbjerge, Cipressa og Poggio, så har man et løb, kun jernmændene kan vinde.

Se også: Cykelryttere vil have indført regler ved dårligt vejr

En af dem, der har gjort det, er den britiske supersprinter Mark Cavendish. Han var først over stregen i 2009-udgaven, og han drømmer om at gøre det igen.

Men han ved også, at det bliver mere end vanskeligt.

- Det er ikke et let løb at vinde. Det er det simple svar. Der er formentlig en håndfuld ryttere med vinderchancer, men der er mere end en håndfuld, der tror, at de har en chance for at vinde. Det er meget anderledes end andre løb, siger Mark Cavendish.

Til årets udgave er han sat lidt tilbage, efter at han ved et sponsorarrangement i Sydafrika pådrog sig en virus og måtte trække sig på næstsidste dag af Tirreno-Adriatico.

Alligevel er der på Etixx-QuickStep en tro på deres sprinter.

- Det har ikke været en fordel for ham at have diarré, det er helt sikkert.

- Men nu har han haft tid til at komme sig, så det skal nok gå, siger sportsdirektør Brian Holm.

Se også: Danskerne skal sikre Sagan triumfen i Milano-San Remo

Han vurderer, at det er altafgørende for et godt Cavendish-resultat, at briten har kontakt til de forreste på toppen af den 3,7 km lange Poggio-stigning, der topper 5,5 km før målstregen på Via Roma.

- Det fuldendte billede er, hvis han har en mand på toppen af Poggio. I 2009 ventede George Hincapie på ham og kørte ham frem til de forreste på nedkørslen, hvor han kørte som en motorcykel.

Men selv om Poggio ikke er lang og blot stiger 3,7 procent i snit, så forudser Holm, at det kan blive svært nok at sidde med – for der VIL komme angreb.

- Det ved vi. De første angreb kommer på Cipressa, men de tunge drenge venter til Poggio.

- Vi vil gerne have en mand med over med de forreste, og så må vi gøre status på de sidste par km på Via Roma, siger Brian Holm.

Stigningerne Cipressa  (26 km fra mål) og Poggio (9 km fra mål) bliver formentlig igen afgørende i løbet.
Stigningerne Cipressa (26 km fra mål) og Poggio (9 km fra mål) bliver formentlig igen afgørende i løbet.

 

Han kan dog i et eventuelt sprinteropgør se frem til en vild kamp fra Katushas Alexander Kristoff og Tinkoff-Saxos Peter Sagan.

Se også: Medie: Bjarne Riis sat på plads af Tinkov

Slovakken vandt trods et ikke helt godkendt forår den sidste sprinteretape i Tirreno-Adriatico. Og det har løftet stemningen på holdet, erkender Matti Breschel, der stiller til start i sit 8. Milano-Sanremo.

- Det giver lidt selvtillid og moral. Vi har været tæt på flere gange, men der har manglet det sidste held. Måske er det Peters sejr, der vender bøtten, siger Breschel, der selv er i god form og måske kan spille en rolle.

- Det er Peter, vi kører for. Men jeg holder mig til, så længe jeg kan. Måske kan vi spille med lidt flere kort på den måde, siger den danske klassiker-specialist, der frygter for at skulle sidde syv timer i regn og slud uden at kunne holde varmen.

- Det er helt umuligt. Man kommer til at fryse. Det bedste er bare at blive hjemme

- Men den går nok ikke. Så vi må håbe på godt vejr, når vi kommer længere sydpå, siger Matti Breschel.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere