Millionunderskud: Fyret cykel-direktør under anklage for pengesjusk

Danmarks Cykle Union har sat gang i en juridisk vurdering af baggrunden for det store underskud, som i marts i år kostede David Gullberg jobbet som DCU-direktør

DCU-formand Niels Sørensen bekræfter, at man fra unionens side har sat en større undersøgelse i gang. (Foto: Claus Bonnerup)
DCU-formand Niels Sørensen bekræfter, at man fra unionens side har sat en større undersøgelse i gang. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Cykling

End ikke halvandet år fik David Gullberg på posten som direktør i Danmarks Cykle Union, men endnu snart to måneder efter sin afskedigelse er han fortsat et varmt samtaleemne i unionen.

Gullberg står nemlig i centrum for en ’juridisk vurdering’ af, hvordan DCU kunne oparbejde et underskud på omkring to millioner kroner. Det bekræfter DCU-formand Niels Sørensen.

- Undersøgelsen skal fastlægge, hvad baggrunden er for, at vi måtte fortælle repræsentantskabet i DCU om et stort underskud, når vi i løbet af året løbende har kunnet berette om en sund økonomi, siger Niels Sørensen.

- Undersøgelsen skal klarlægge, om vi i løbet af 2014 har fået oplysninger, der har været tilstrækkelige og har sat bestyrelsen i stand til at træffe beslutninger.

Direktør er færdig i DCU

På mere mundret dansk betyder det, at DCU-bestyrelsen i løbet af året har fået oplysninger om økonomien i unionen, som tilsyneladende har stået i modsætning til den reelle virkelighed.

Gullberg er altså under anklage for at have skjult et voksende underskud for bestyrelsen, som dermed ikke har kunnet handle forsvarligt i forhold til økonomien.

- Den juridiske vurdering ventes færdig i denne uge, og indtil den foreligger, vil jeg ikke kommentere sagen i detaljer, siger Niels Sørensen og fastslår, at der ikke er mistanke om underslæb. DCU har derfor heller ikke foretaget politianmeldelse.

- Der er ikke grundlag for at undersøge, om der er taget af kassen, siger DCU-formanden.

Den præcise størrelse på underskuddet vil Sørensen ikke ud med, idet der endnu ikke foreligger et revideret regnskab for 2014. Han siger dog, at der er tale om et underskud på ’et par millioner kroner’.

- Det er et betydeligt beløb for vores lille biks. Et underskud i den størrelsesorden er stort for DCU, idet omsætningen i 2014 var på cirka 13 millioner kroner, siger Niels Sørensen.

- Her og nu får underskuddet ikke betydning for driften af DCU. Vi fortsætter vores aktiviteter som hidtil, men det er klart, at vi ikke igen kan tåle et sådant underskud.

DCU afviser: Slog ikke Kyllingens hold ihjel

Den daglige drift af DCU er siden marts blevet varetaget af Niels Sørensen, sportschef Lars Bonde, projektleder Brian Samuelsson og direktionssekretær Trine Lindberg.

Ekstra Bladet har talt med David Gullberg, men han ønsker ikke at kommentere sagen. Det skyldes, siger han, at han ikke er bekendt med den juridiske undersøgelse, som DCU har iværksat.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind