Minister: Riis er ikke en nar alligevel

Kulturminister Bertel Haarder trækker i land efter angreb på Bjarne Riis. Han er ikke en nar, men han holdt alle for nar, siger Haarder nu

Det var en fejl at kalde Bjarne Riis 'en nar', siger kulturminister Bertel Haarder nu. (Foto: Polfoto).
Det var en fejl at kalde Bjarne Riis 'en nar', siger kulturminister Bertel Haarder nu. (Foto: Polfoto).

Få havde hørt om det såkaldte idrætstopmøde i Nordisk Råd i Aalborg, indtil kulturminister Bertel Haarder - som også er sportens minister - fra det nordjyske kaldte Bjarne Riis for en nar og i øvrigt mente, at dopingmisbruget i Riis' tidsalder stadig tynger cykelsporten, som er tæt på at gå helt i stå.

Opmærksomheden kunne idrætstopmødet nok bruge, men Haarder vil alligevel ikke have hængende på sig, at han offentligt har kaldt Riis en nar. Han trækker på Facebook i land og hævder, at det var en fortalelse. Han skulle have sagt, at Riis 'holdt alle for nar', men ud kom altså meldingen om, at det danske cykelkoryfæ 'er en nar'.

- Jeg mente, at han - og store dele af cykelsporten - havde holdt os for nar, hvad han jo også selv ærligt har indrømmet. Det betyder ikke, at han er en nar. Doping er dybt alvorligt, men ret skal være ret, skriver Bertel Haarder i en statusopdatering søndag.

Haarders melding om den efter hans mening hensygnende cykelsport fik både Riis' søn, cykelrytteren Thomas Nybo Riis, og den tidligere toprytter Michael Rasmussen til at sende bidske kommentarer til Haarder på Twitter. 'Det er godt, der er nogen, der ved noget om cykling, som lige kan give os et indblik i, hvad der er ret og vrang', skrev Thomas Riis med bidende ironi, mens Rasmussen bad ministeren tænke sig om igen.

Rasmussen uddybede søndag sin kritik af ministeren i en klumme i Ekstra Bladet. 'Tågesnak fra en minister, der ikke har sat sig ind i tingene, er det bedste argument for at skille sporten ud i et selvstændigt ministerium', skriver Rasmussen.

Kulturminister Bertel Haarder har ikke fulgt med i cykelsport de seneste mange år, mener Michael Rasmussen. (Foto: Polfoto). Sport og Spil Følg lidt med, minister

57 kommentarer
Vis kommentarer