Mørkøv efter sejr: Jeg var nervøs for os

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen fik tæsk til DM, men er blevet bedre siden. Tirsdag vandt de seksdagesløbet

Michael Mørkøv på banen i Ballerup. (Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto)
Michael Mørkøv på banen i Ballerup. (Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto)

Da kalenderen skiftede til 2015, var Michael Mørkøv bekymret for, hvordan han selv og Alex Rasmussen skulle fylde dannebrogstrøjerne ud i par nummer syv i Ballerup.

De havde fået tæsk af Lasse Norman og Casper Folsach ved DM mellem jul og nytår, og i ugen efter nytår gik det heller ikke optimalt i seksdagesløbet i Rotterdam med Alex Rasmussen.

Ved midnatstid natten til onsdag krydsede Michael Mørkøv målstregen i Ballerup Super Arena som vinder af seksdagesløbet i Ballerup. Han vandt foran sin lillebror Jesper Mørkøv og dennes tyske makker Christian Grassman.

- Vi er blevet rigtigt meget bedre end til DM. I Rotterdam kørte vi momentvis godt, men jeg var virkelig nervøs for os efter Rotterdam, siger Michael Mørkøv.

Virkelig blevet bedre
Siden seksdagesløbet for en måned siden, har Michael Mørkøv selv været med sin arbejdsgiver Tinkoff-Saxo på træningslejr på Sicilien, og Alex Rasmussen har kørt flere seksdagesløb. Han vandt således seksdagesløbet i Bremen med tyskeren Marcel Kalz.

Rasmussen og Mørkøv i triumf i Ballerup. (Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto) Cykling Dansk triumf i seksdagesløbet

- Alex har overrasket mig utrolig positivt. Han er virkelig blevet bedre, og det var utrolig fedt, fortsætter Michael Mørkøv, som efter finalen i Ballerup måtte erkende, at lillebror Jesper Mørkøv flere gange satte ham og Alex Rasmussen under pres.

- Jesper tvang os ud i nogle hårde dueller. Jeg synes, at Jesper styrede en stor del af jagten. Vi var nervøse i løbet af finalejagten, for Kalz og Lampater og Hester og De Buyst kom tæt på os på et tidspunkt. Og Jesper kørte jo meget aggressivt hele tiden, siger Michael Mørkøv.

Danskeren fra Tinkoff-Saxo har nu vundet det københavnske seksdagesløb fem gange. Det sætter ham alene på tronen som den dansker, der har vundet løbet flest gange.

Jimmi Madsen, Jens Veggerby og Kay Werner Nielsen har alle vundet seksdagesløbet fire gange.

0 kommentarer
Vis kommentarer