Mørkøv efter storskifte: Havde andre muligheder

Danske Michael Mørkøv skal køre for russiske Katusha i det nye år. Danskeren fortæller dog, at russerne ikke var den eneste bejler til at hente ham

Danske Michael Mørkøv ser frem til at blive holdkammerat med norske Alexander Kristoff på russiske Katusha. (Foto: Claus Bonnerup)
Danske Michael Mørkøv ser frem til at blive holdkammerat med norske Alexander Kristoff på russiske Katusha. (Foto: Claus Bonnerup)

Efter syv år under Bjarne Riis og nu Oleg Tinkov, skifter den danske fighter Michael Mørkøv fra Tinkoff-Saxo til det russiske storhold Katusha.

Selv siger Mørkøv i en pressemeddelelse, at tiden var inde til at prøve noget nyt, og at han havde hørt, at Katushas norske sprinterstjerne, Alexander Kristoff gerne ville have den hårdtarbejdende dansker til at føre ham frem til sprintersejre i fremtiden.

Men selv om det nu bliver Kristoff og Katusha, der får glæde af Mørkøvs watt i pedalerne, kunne det have set anderledes ud.

- Der har været andre muligheder, men jeg synes fra starten af, at Katusha var den rigtige mulighed. Kristoff er en god kollega gennem cykelsporten, og jeg mener jeg kan hjælpe ham frem til flere sejre. Jeg har altid godt kunne lide at køre med i spurterne, siger Mørkøv til Ekstra Bladet.

Se også: Dansk stjernerytter skifter til russisk storhold

Hvem de andre bejlere var, vil danskeren dog ikke sige noget om. Men hvorfor valget faldt på netop Katusha, vil han gerne uddybe.

- Det er jo først og fremmest, fordi jeg har fået et rigtig godt tilbud. Og så ser jeg en masse gode muligheder ikke mindst i forhold til at køre Kristoff frem til flere sejre. Han er den mest vindende cykelrytter i år, og det vil jeg gerne bygge videre på.

Mørkøv mener selv, at hans egne kompetencer ligger netop i sprinterne, hvor han kan sende Kristoff af sted. Og selv om danskeren med en etapesejr i Vuelta a'Espana og en DM-titel i landevejsløb i 2013 har bevist, at han kan noget selv, sætter han egne ambitioner til siden på sit nye hold.

- Jeg føler klart, at det jeg er bedst til er at være hjælperytter. Det er der, jeg laver de største præstationer. Det motiverer mig meget mere at kunne gå efter en sejr med en kaptajn i stedet for at skabe mindre resultater på egen hånd, siger Mørkøv.

Se også: Danmark Rundt-vinder rykker frem i regnfuldt løb

Det betyder dog ikke, at Mørkøv helt vil droppe at køre først over en målstreg i fremtiden.

- Jeg går efter at få sejre på egen hånd, når mulighederne byder sig. Men førsteprioriteten er at være med i de helt store løb som hjælperytter.

- Alle drømmer om at vinde en etape i Tour de France. Men jeg har fundet ud af, at man må tage det, der byder sig. Jeg føler mig som den bedste version af mig selv, når jeg har en kaptajn at køre for og så tage de muligheder, der kommer.

30-årige Michael Mørkøv vandt sjette etabe af dette års Post Danmark Rundt.

11 kommentarer
Vis kommentarer