Motordoping i Frankrig: Rytter taget på fersk gerning

En fransk cykelrytter blev taget på fersk gerning med en elektrisk motor installeret i sin cykel under et amatørløb

En fransk amatør-rytter er blevet taget med en motor i sin cykel. Foto: AP/Christophe Ena
En fransk amatør-rytter er blevet taget med en motor i sin cykel. Foto: AP/Christophe Ena

En 43-årige fransk amatør-cykelrytter er blevet taget på fersk gerning for at have installeret en elektrisk hjælpemotor i sin cykel under et cykelløb.

Det skriver den franske avis Syd Ouest.

Forseelsen skete under et amatørløb i Saint-Michel-de-Double 50 km sydvest for Périgueux.

- Vi blev informeret af en ansat ved AFLD om snyd ved hjælp af et elektrisk system, formentlig en motor, siger Jean François Mailhes, der er anklager i Périgueux.

Sagen bliver behandlet under doping-paragrafferne, og den er derfor juridisk strafbar i Frankrig. Af samme grund har både anklagermyndigheden i Périgueux, det franske cykelforbund (FFC) og det franske antidoping-agentur AFLD været involveret.

Rytteren, hvis navn ikke er opgivet, er fra området, og han erkendte at have installeret den elektriske enhed. Politiet vil nu kigge nærmere på, om rytteren kan have brugt enheden i andre løb.

Han har i hvert fald gjort brug af den i forrige uge ved et løb i Eyzies, hvor han imponerede med hidtil usete klatrerevner.

Det er første gang, at en rytter er taget for motordoping i Frankrig, oplyser AFLD.

UCI's kontrollanter har i flere år tjekket cyklerne i det professionelle felt, men indtil nu er der ikke fundet motorer. Foto: Claus Bonnerup
UCI's kontrollanter har i flere år tjekket cyklerne i det professionelle felt, men indtil nu er der ikke fundet motorer. Foto: Claus Bonnerup

Debatten om motordoping har raset de senere år, og den kulminerede, da cykelcross-rytteren Femke van den Driessche i 2015 blev taget med en motor i kranken.

Siden har mange cykelproducenter fremstillet racercykler med 'hjælpemotor', og på det seneste har kritikken trukket i retning af, at kontrollanterne ikke kan finde de mest moderne motorer, der blandt andet kan placeres i hjulene.

Femke Van den Driessche er den eneste, der er blevet taget med en motor i stellet. Den 19-årige cykelcross-rytter fik en karantæne på seks år og har siden valgt helt at indstille karrieren. Foto: Zuma Press Sport og Spil Sådan kan man (muligvis) dope en cykel

Se også: Medier: Motor-tjek er bluff

 

Se også: Dansk Sky-chef afviser anklager om motordoping: Det er langt ude

Cykling - 30. jan. 2017 - kl. 07:43 TV-program chokerer: 12 ryttere brugte motordoping i Touren

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen