Mulig Saxo Bank-bombe: Exit fra Tinkoff lurer

Den danske sponsor Saxo Bank kan være på vej ud af cykel-samarbejdet med Tinkoff. Saxo indgår nemlig ikke i holdets navn til ansøgningen om World Tour-licens for næste år

Oleg Tinkov kan måske snart have endnu mere grund til at opstille sure miner, for noget tyder på, at Saxo Bank kan være på vej til at trække sig ud af samarbejdet med med den russiske excentriker. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Oleg Tinkov kan måske snart have endnu mere grund til at opstille sure miner, for noget tyder på, at Saxo Bank kan være på vej til at trække sig ud af samarbejdet med med den russiske excentriker. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der har gennem længere tid været forhandlinger mellem Saxo Bank og Tinkoff om at fortsætte cykel-samarbejdet som medsponsor for det russisk-ejede storhold, som Bjarne Riis tidligere ejede.

Indtil videre løber samarbejdet året ud, men nu tyder noget på, at Saxo kan være på vej ud af cykling - i hvert fald væk fra Tinkoff som medsponsor. For på UCI's liste over cykelhold, der har ansøgt om World Tour-licens for næste år indgår Saxo ikke i holdets navn. Således står der bare 'Tinkoff' på UCI's ansøgningsliste:

Det er ganske rigtigt opsigtsvækkende, at Saxo Bank ikke figurerer ud for Tinkoff-navnet på oversigten. Det kan dog skyldes, at aftalen med Saxo Bank endnu ikke er faldet på plads. Det betyder ikke nødvendigvis, at banken har trukket sig.

Ekstra Bladet var i dag i kontakt med cykelholdets manager, Stefano Feltrin - uden at tågen ligefrem lettede...

Har du landet en aftale med Saxo Bank?

- Saxo Bank kommer med en meddelelse 15. oktober, lød den ultra-korte kommentar.

Oprindeligt var det planen, at Vuelta a España skulle rundes af med en meddelelse om fremtiden for det engang danske Tinkoff-Saxo-mandskab, men forhandlinger mellem Tinkoff-manager Stefano Feltrin og Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen i Vueltaens sidste weekend førte ikke en aftale med sig.

Se også: DIF rejser sag om matchfixing i Contador-løb

Dengang var Feltrin dog fortrøstningsfuld i forhold til et fornyet samarbejde med den danske bank, som menes at skyde fem millioner euro - cirka 37,5 millioner kroner - i det russiske hold om året.

- Jeg føler mig ganske sikker på, at vi vil fortsætte vores samarbejde. Alt er muligt, men umiddelbart ser jeg to muligheder: At Saxo Bank fortsætter som hidtil, og at Saxo Bank fortsætter som sponsor på lidt lavere niveau, sagde Stefano Feltrin til Ekstra Bladet 17. september.

Et øget Saxo-sponsorat har ikke været diskuteret, men det modsatte, nemlig et fuldt stop for sponsoratet, var en mulighed, erkendte Feltrin ved den lejlighed.

- Det ville være trist, og vi håber virkelig, at det ikke ender sådan, sagde Tinkoff-Saxo manageren ved den lejlighed.

Derfor må det forventes, at den endelig be- eller afkræftelse af Saxo Banks afgang fra Tinkoff bliver meldt ud om ni dage, som Ekstra Bladet blev fortalt i ovenstående e-mail.

28 kommentarer
Vis kommentarer