Nedslående dom: - Touren er forbi for Jakob

Efter mandagens tidstab har Andy Schleck mistet troen på, at Jakob Fuglsang kan vinde Tour de France

Cykelekspert Michael Rasmussen er heller ikke videre imponeret over Fulgsang og hans hold. - Nu må man godt blive en lille smule diktatorisk, lyder det med hentydning til ledelsen på Astana - eller mangel på samme.

Mandagens tidstab på 10. etape har reelt sendt Jakob Fuglsang ud af kampen om at vinde Tour de France.

Den dystre spådom kommer fra Fuglsangs gamle ven og holdkammerat Andy Schleck, der ikke levner danskeren mange chancer efter at have sat 1 minut og 40 sekunder til efter en fejl i sidevinden.

Luxembourgeren, der i en årrække kørte for Bjarne Riis' hold Team CSC, udnævnte før Tour-starten Fuglsang til løbets største favorit. Men nu er gabet op til de bedste klassementfolk blevet for stort, mener han.

- Det var tåbelig tid, der blev tabt i mandags, og jeg tror, at løbet er kørt i forhold til klassementet.

- Touren er forbi for Jakob, tror jeg. Hvordan har han tænkt sig at vinde 1 minut og 40 sekunder tilbage? Det bliver meget svært, siger Andy Schleck.

Især Ineos, der under navnet Team Sky har siddet tungt på Tour de France de senere år, ser ud til at være svært at hamle op med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Andy Schleck og Jakob Fuglsang har trænet et utal af timer sammen, mens de boede i Luxembourg og begge kørte under Bjarne Riis: Foto: Claus Bonnerup
Andy Schleck og Jakob Fuglsang har trænet et utal af timer sammen, mens de boede i Luxembourg og begge kørte under Bjarne Riis: Foto: Claus Bonnerup
 

Holdets to spydspidser, Geraint Thomas og Egan Bernal, ligger lige nu på henholdsvis anden- og tredjepladsen i det samlede regnskab.

- Ineos er den store favorit til at vinde Touren. Sådan var det før, og det blev bekræftet i mandags. Det hold er koncentreret hele vejen igennem, hvilket andre desværre ikke er, lyder det fra den tidligere stjernerytter.

Det er ikke første gang, at Fuglsangs chancer for et stort resultat bliver parkeret i en nedslående forudsigelse. Allerede efter første etape, hvor Astana-kaptajnen styrtede, blev han dømt ude af Lance Armstrong.

- Hans Tour de France sluttede i dag, lød amerikanerens dom dengang.

Men Fuglsang kom som bekendt tilbage på cyklen, og siden kom Armstrong også på andre tanker. Den forhenværende Tour-stjerne kunne i weekenden se lidt lysere på tingene - altså inden sidevinden satte ind ...

- Hans Tour er ikke overstået. Jeg vil gerne trække det udsagn tilbage. For mig ser han god ud, lød udsagnet da.

Tour de France-feltet skal mandag køre 209,5 kilometer mellem Toulouse og Bagnères-de-Bigorre.

Jakob Fuglsang kan stadig spille en rolle på dit Tour Manager-hold, mener ekspert. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Nu rammer de bjergene: Sådan henter du vennerne i Tour-manager

70 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere