Nedtoner idé om nyt storhold: Det er ønsketænkning

Rolf Aldag har svært ved at se, idéen om et nyt storhold  - med ham selv, Brian Holm og Bjarne Riis som frontfigurer - blive ført ud i livet lige foreløbig

Rolf Aldag (Th.) i samtale med Tony Martin tror ikke på en snarlig fremtid sammen med sine tidligere Telekom-kammerater (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Rolf Aldag (Th.) i samtale med Tony Martin tror ikke på en snarlig fremtid sammen med sine tidligere Telekom-kammerater (Foto: Tariq Mikkel Khan)

LANNEMEZAN (Ekstra Bladet): Det var noget af en håndsrækning, Brian Holm stod for, da han i et interview med DR bekendtgjorde, at han ville elske at starte et nyt cykelhold op med Bjarne Riis og flere af de gamle Telekom-drenge.

Den nuværende sportsdirektør hos Etixx-QuickStep har en kontrakt, der løber ind til årsskiftet, og selv om der angiveligt skulle være gode chancer for en forlængelse, behøves Holm ikke at gå arbejdsløs længe, såfremt han beslutter sig for at se sig om efter nye udfordringer.

Det er i givet fald her, at idéen om et samarbejde med Riis, Erik Zabel og Rolf Aldag kan blive ført ud i livet, men selv om kvartetten åbenlyst holder af hinanden og har stor erfaring i cykelsporten, er der langt fra tanke til handling. Det fortæller Rolf Aldag, der ligesom Holm arbejder for Etixx-QuickStepp.

- Først og fremmest tænker jeg, at det er ønsketænkning. Det er en drøm, hvor tanken er, at det kunne være sjovt at udleve, siger Aldag til Ekstra Bladet.

Brian Holm og Bjarne Riis i snak under Tour de France i 2009 (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Holm og Riis flirter om nyt dansk storhold

For ham at se, er det dog endnu omsonst at tale om projektet på højere plan. Dertil er der ganske enkelt for mange løse ender, ligesom der ikke er noget konkret at forholde sig til. Og selv hvis planerne bliver fremlagt, er der fortsat lang vej til et slutprodukt.

- Det er klart, at vi alle sammen holder af hinanden. Vi har kendt hinanden så længe, og der er et stort tillidsbånd mellem os, og det er måske derfor idéen opstår, siger Aldag.

- Men det kræver enormt meget arbejde at skabe et hold og bygge det op. Fundamentet skal først lægges, og der skal en masse viden til. Det er også risikobetonet i forhold til relationerne mellem os, hvis det blev forsøgt at føre et projekt som dette ud i livet i løbet af ingen tid, siger tyskeren.

- Men vil du være interesseret i at komme med på et nyt hold, hvis det ender sådan?

- Lige nu er der ikke noget konkret at tage stilling til, så jeg har ikke rigtig noget at forholde mig til, siger Aldag.

Tinkoff-Saxos Rafal Majka var første rytter til at passere legendariske Col du Tourmalet på onsdagens etape. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Tourmalets effekt: Ægteparret med hovedrystende Tour-plan

4 kommentarer
Vis kommentarer