Nibali drømmer om første italienske Dauphiné-sejr

Fredag tog Vincenzo Nibali førertrøjen i Critérium du Dauphiné. Nu kigger han mod den samlede sejr

Ganske vist er Vincenzo Nibali her efter Chris Froome, men italieneren gav ham dog baghjul på fredagens etape. (Foto: PA)
Ganske vist er Vincenzo Nibali her efter Chris Froome, men italieneren gav ham dog baghjul på fredagens etape. (Foto: PA)
Følg Cykling

Efter en lidet imponerende etape torsdag i Critérium du Dauphiné tog den forsvarende Tour de France-vinder Vincenzo Nibali (Astana) revanche fredag.

Med et flot udbrud kørte han sig i løbets førertrøje med to etaper tilbage, og selvom han kun bruger Dauphiné som opvarmning til Tour-forsvaret, drømmer han nu om den samlede sejr i løbet.

- Jeg vil prøve at forsvare den, men det bliver svært med de to hårde etaper, der venter. For et par år siden opdagede jeg, at ingen italiener har vundet Dauphiné, så det ville være specielt at vinde, siger Nibali til letour.fr.

Nibali overtager førertrøjen i Dauphine

Han fortæller, at han egentlig gik efter etapesejren på fredagens etape, men da Rui Costa (Lampre) snuppede den, var førertrøjen et fint plaster på såret og et godt svar til ham selv omkring formkurven.

- Sidst jeg var i løb, var til Romandiet Rundt i april, så jeg havde brug for at få en dag ude i fronten for at komme i form. Jeg kom til Dauphiné for at få svar, dem fik jeg ikke i går, derfor valgte jeg at angribe i dag, fortæller Nibali.

Nibali sat til vægs af Froome

De sidste to etaper byder også på hårde stigninger, så der skal arbejdes hårdt, hvis Nibali vil forsvare føringen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+