Nibali sat til vægs af Froome

Et par kilometer fra toppen af den legendariske Pra Loup-stigning måtte forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali give op over for Sky og Tour-udfordrer Chris Froome

Romain Bardet, her fotograferet under Touren sidste år, vandt en fornem sejr i Critérium du Dauphiné torsdag. (Foto: AP).
Romain Bardet, her fotograferet under Touren sidste år, vandt en fornem sejr i Critérium du Dauphiné torsdag. (Foto: AP).

Torsdagens etape i Critérium du Dauphiné er identisk med 17. etape i årets Tour de France, og forpremieren på den vigtige etape blev ikke videre opløftende for forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali (Astana). Han blev smidt af toget med lidt over to kilometer til mål, da Team Sky satte højt tempo, hvorefter Chris Froome indledte en hektisk jagt på løbets førende rytter, Romain Bardet (Ag2r).

Det lykkedes ikke Froome at hente Bardet, og den kenyanskfødte brite viste sig, da det kom stykket, ikke så urørlig, som han tidligere er set. Han slog straks et hul til favoritgruppen, men på de sidste halvanden kilometer mod målstregen blev han både hentet og passeret af amerikaneren Tejay Van Garderen (BMC).

Nacer Bouhanni er tæt på Tour-formen. Onsdag tog han sin anden sejr i Critérium du Dauphiné. (Foto: All Over Press) Cykling Fransk kanonkugle tager ny sejr i Dauphiné

Bardet, derimod, var der ingen, der kunne røre. Han vandt en storslået sejr i kraft af sit angreb på Col d'Allos. Van Garderen kom over stregen i samme tid som franskmanden, og han rykker op på førstepladsen i den samlede stilling. Bardet er samlet nummer tre, mens spanieren Beñat Intxausti indtager andenpladsen.

- Det var fantastisk at vinde en så vigtig bjergetape foran favoritterne til Tour de France. Det er virkelig godt for min karriere, fortæller Bardet efter sejren til Letour.fr.

- For ikke så lang tid siden sagde jeg til mig selv, at jeg endnu ikke havde vundet noget i år, og jeg blev nødt til at vågne op. Det er en psykologisk lettelse, siger det franske håb.

Valgren og Breschel sammen i Schweiz (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Tinkoff-Saxo tager tre danskere med til Tour-opvarmning

Nibali, der op til Critérium du Dauphiné har ligget i højdetræningslejr på Tenerife sammen med Jakob Fuglsang, gled over stregen næsten to minutter efter Bardet.

Italieneren faldt dermed fra den samlede fjerdeplads til en placering som nummer 13, men det er formentlig hurtigt glemt. Han plejer ikke at være helt oppe på mærkerne på dette tidspunkt. Det er først, når Touren skydes i gang, at det virkelig gælder.

Sidste år sluttede han som samlet nummer syv i Critérium du Dauphiné, men i Touren var han den stærkeste. Fredag venter endnu en bjergetape. Seks kategoriserede stigninger skal feltet over før målet i Villard-de-Lens. Løbet slutter søndag.

(Arkivfoto: AP) Cykling Froome forbereder sig i Frankrig: Contador står over

Pra Loup-stigningen er kendt som scene for det legendariske tronskifte i Tour de France, da kannibalen Eddy Merckx i 1975 blev væltet af franskmanden Bernard Thévenet. Det afsluttede Merckx' herredømme i Touren efter fem sejre.

20 kommentarer
Vis kommentarer