Nibali undskylder - men forstår ikke sin straf

Vincenzo Nibali er ked af at have snydt ved at få et lift af en holdbil, men han havde forventet en noget mildere straf end at blive smidt ud af Vueltaen

Der kommer formentlig til at gå et stykke tid, før Vincenzo Nibali får armene over hovedet igen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Der kommer formentlig til at gå et stykke tid, før Vincenzo Nibali får armene over hovedet igen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Billederne af Vincenzo Nibali, der kæmpede sig tilbage til feltet, efter at være blevet holdt tilbage i mere end et minut efter et styrt, viste en mester, der kæmpede med hele sin styrke for ikke at miste tid.

Senere kom billeder frem, der viste noget lidt andet.

På sin vej frem til feltet fik den tidlilgere Tour de France-vinder nemlig et langt 'lift' fra sin holdbil. Det kan du se her.

Se også: Astana efter Vuelta-fyring: Undskyld!

Det resulterede i en diskvalifikation af den italienske mester. Det har Astana undskyldt. Og Nibali selv gør det samme.

- Jeg undskylder til alle, der er vrede på mig eller skammer sig over mig.

- Hvad der skete søndag i Vueltaen, sker i alle løb. Men det betyder ikke, at det ikke er forkert og ikke skal gå ustraffet hen.

- Efter et år, der på mange måder er gået galt, kom jeg motiveret til Vueltaen, hvor jeg - undskyld udtrykket - sad med røven i asfalten ved det første styrt, skriver Nibali på sin Facebook-profil.

Der forklarer han, at panikken bredte sig, da han kunne konstatere, at hans cykel var ødelagt, og at der ikke umiddelbart var en holdkammerat, der kunne hjælpe ham.

Derfor kom han først i gang efter en lang pause, og så gik tingene stærkt.

- Det eneste, jeg tænkte på var at komme tilbage til feltet til ære for dem, der elsker mig - min kone, min datter og mine fans. Og alt gik godt, indtil den episode, hvor jeg blev trukket 150 meter.

- I cykelsporten er der mange episoder som denne, specielt efter et styrt!

Se også: Vuelta-chok: Storfavorit smidt ud af løbet

En egentlig forklaring på snyderiet kommer ikke. Det ligger i kortene, at det 'ligesom bare skete'. Men man kan se på tv-billederne, at rytteren gør, hvad han kan for at skjule sig bag holdbilen - underforstået, at han er fuldt ud bevidst om, at han gør noget ulovligt.

Det virker nu heller ikke som om, Nibali regner snyderiet for noget særligt på trods af den strenge straf. Det vidner hans afsluttende bemærkninger om:

- Jeg regnede med en stor bøde. Selv en straf på ti minutter ville jeg have accepteret. Jeg er trods alt ikke den første eller den sidste, der gør sådan noget.

Det sidste kan han have ret i. Men han er trods alt den første af de store rytter i nyere tid, der bliver taget med fingrene i kagedåsen.

Se også: Chris Anker kastede sig ud i stort ridt

10 kommentarer
Vis kommentarer