Nibali vandt årets sidste Monument

Årets sidste cykelmonument, Lombardiet Rundt, blev vundet af hjemmebanefavoritten Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali gentog sejren fra 2015, da han var først over stregen i Lombardiet Rundt. Foto: Javier Lizon/insight media/All Over Press
Vincenzo Nibali gentog sejren fra 2015, da han var først over stregen i Lombardiet Rundt. Foto: Javier Lizon/insight media/All Over Press

I 2015 vandt Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) Lombardiet Rundt, og til årets udgave af løbet havde arrangørerne valgt en tro kopi af den rute, som italieneren sejrede på.

Det udnyttede den italienske stjernerytter til at snuppe sin anden sejr i løbet, da han satte alle de andre store navne til vægs på de sidste 20 kilometer.

Lombardiet Rundt er cykelsæsonens femte og sidste monument (de største endagsklassikere, red.) og er den sidste store udfordring på løbskalenderen.

Det var et løb, hvor den store udskilning lod vente på sig.

Med 170 forholdsvis ukomplicerede kilometer efterfulgt af 77 stærkt kuperede af slagsen var det ventet, at de store navne ville holde sig i ro langt ind i løbet.

Alligevel var det en smule overraskende, at alle favoritterne tog det så roligt, at der med 35 kilometer til mål fortsat ikke var sket nævneværdig udskilning i feltet.

Kort forinden havde Laurens De Plus (Quick-Step), som jagtede Mikaël Cherel (AG2R) i front, taget et vildt styrt ud over en barriere, hvor han faldt flere meter ned.

Hans hold udsendte dog 15-20 minutter senere en meddelelse om, at han ikke var kommet noget alvorligt til.

Godt 20 kilometer fra målet i Como nåede feltet den hårde Civiglio-stigning - den næstsidste prøvelse på ruten.

Her startede udskilningen for alvor. Store navne som Adam Yates (Orica-Scott) og Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) var blandt de ryttere, der blev sat.

I front forsøgte ryttere som Nibali, Thibaut Pinot (FDJ) og Nairo Quintana (Movistar) at ryste træet med angreb, og de to førstnævnte fik vristet sig fri af favoritgruppen.

De indledte den svære nedkørsel sammen, men det er en disciplin, hvor Nibali er blandt verdens bedste.

Han satte Pinot, og ingen så mere til Nibali. Han forcerede den sidste lille stigning og kunne trille alene over målstregen.

Franskmanden Julian Alaphilippe (Quick-Step) blev nummer to.

Se også: Mobbet ud af Armstrong: Nu fælder han snyderne i feltet

Se også: Tragedien fortsætter for tidligere Tour-stjerne: Søn testet positiv for doping

Se også: Motordoping i Frankrig: Rytter taget på fersk gerning

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen