Nicki Sørensen afsløret: Det er useriøst

Den firdobbelte danske mester og nuværende sportsdirektør på Tinkoff-Saxo har ingen kommentarer til afsløringen af ham som dopingsynder ved OL i 2004

Se Ekstra Bladets sportsjournalist Brian Askvig forklare om sagen (Foto: Claus Bonnerup/Stig Thøgersen)

Nicki Sørensen vil ikke forklare, hvordan det går til, at hans dopingtilståelse til ADD og DIF bliver udeladt af den rapport, som afslutter danmarkshistoriens største doping-efterforskning.

Ekstra Bladet gav ham søndag mulighed for at kommentere den dokumentation, som Anti Doping Danmark har fremsendt til Michael Rasmussen, men Sørensen takkede nej.

– Jeg har ingen kommentarer til den der rapport. Sådan er det. Og jeg har sgu heller ikke tid til at snakke lige nu, for jeg er på vej til cykelløb. Desværre, sagde Nicki Sørensen søndag formiddag.

Det står sort på hvidt, at undersøgelsesgruppen har fået din dopingtilståelse, og der er ingen, der bestrider, at du har tilstået. Gør du selv det?

– Jeg forstår ikke helt, hvad du siger, og jeg er på vej af sted, så jeg har sgu ikke tid til at snakke om sådan noget, sagde Nicki Sørensen.

– Det er useriøst, så desværre.

Du vil altså ikke kommentere det her?

– Ikke på nuværende tidspunkt. Det må blive senere. Jeg bliver nødt til at løbe nu. Jeg er på vej til cykelløb.

Du er altid på vej et eller andet sted hen, men det er vel værd at kommentere, at det er dokumenteret, at du har tilstået doping?

– Jeg kan sige, at jeg ikke har kommentarer til den rapport, som det er nu.

Heller ikke til om oplysningerne er korrekte, eller om det er en misforståelse eller en uklarhed, at du har tilstået?

Her afbrød Nicki Sørensen forbindelsen, og han svarede ikke på senere opkald.

Tavshed er guld
Det er ganske magtfulde folk i dansk idræt, der har haft ansvar for at gennemføre dopingefterforskningen – og altså for at beslutte, at en erkendt dopingsynder skal skånes.

Undersøgelsesgruppen består af Christina Friis Johansen (ADD-seniorkonsulent), Lone Hansen (tidligere ADD-direktør og nuværende Team Danmark-direktør), Morten Mølholm (tidligere DIF-udviklingschef og nuværende DIF-direktør) og Jesper Frigast (tidligere DIF-elitechef og nuværende juridisk konsulent i ADD).

Ingen af dem har imidlertid ønsket at kommentere sagen. Hele vejen rundt er Ekstra Bladet enten blevet mødt med ’ingen kommentarer’ eller tavshed. Morten Mølholm og Jesper Frigast besvarede vores opkald, mens Lone Hansen og Christina Friis Johansen ikke lod sig fange og ikke reagerede på beskeder på deres telefonsvarere.

Michael Ask, som er direktør i Anti Doping Danmark, var at træffe søndag, men heller ikke han havde meget på hjerte:

– Jeg har ingen kommentarer til rapporten, før den foreligger, idet sammenhængskraften i det hele vil gå tabt, hvis man nu fokuserer på noget, der måske skal ses i en større sammenhæng, sagde han.

Eks-rytteren Frank Høj, som er nævnt i ADD-materialet, har ikke været at træffe og har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelse.

Læs de censurerede afsnit her:
Michael Rasmussen følges væk af cykelsponsor Christina Hembo efter hans dopingtilståelse i januar 2013. I dag er en betydelig del af hans forklaring om doping i dansk cykling bortcensureret. (Foto: Claus Bonnerup). Sport og Spil Nicki-sagen: Læs de censurerede dopingafsnit her

Sandheden var ilde hørt i Michael Rasmussens aktive karriere - og det er den åbenbart også bagefter, for Anti Doping Danmark forsøger at presse Rasmussen til at holde tæt med sin viden om, at Nicki Sørensen har tilstået doping. (Arkivfoto: AP). Sport og Spil ADD-skandalen: Rasmussen presset til tavshed

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

68 kommentarer
Vis kommentarer