Nicki Sørensen indrømmer doping

Den danske cykelrytter Nicki Sørensen kommer dopingrapporten i forkøbet og indrømmer nu, at han har dopet sig i sin aktive karriere

Se Ekstra Bladets sportsjournalist Brian Askvig forklare om sagen. (Foto: Claus Bonnerup/Stig Thøgersen)

- Jeg har dopet mig, det har jeg indrømmet fuldt og helt. Det er jeg ked af, og den beslutning, ville jeg ønske at kunne gøre om.

Det siger den tidligere cykelrytter Nicki Sørensen til BT og bekræfter dermed, hvad Michael Rasmussen skrev både i sin bog og forklarede over for Anti Doping Danmark i forbindelse med den omfattende dopingrapport, der bliver offentliggjort tirsdag.

Michael Rasmussen har skrevet, at Nicki Sørensen og han selv dopede sig på CSC Tiscali, hvor Michael Rasmussen kørte i 2002, mens han også har beskrevet, hvordan Nicki Sørensen ved OL i 2004 dopede sig med Cortison.

Nicki Sørensen har ifølge et dokument fra Anti Doping Danmark erkendt doping ved OL i 2004, men i den endelige rapport er der ikke et ord om hans tilståelse. (Arkivfoto: Claus Bonnerup). Cykling Nicki Sørensen afsløret: Det er useriøst

Ingen af de to forhold kommer Nicki Sørensen konkret ind på, men han bekræfter dog, at han i de år ikke var ren.

- Det skete i de tidlige år af min karriere, og det ligger mere end ti år tilbage. Det var min egen beslutning at gøre det, og jeg kan egentlig kun henvise til ADD-rapporten, når den offentliggøres.

Nicki Sørensen har ifølge et dokument fra Anti Doping Danmark erkendt doping ved OL i 2004, men i den endelige rapport er der ikke et ord om hans tilståelse. (Arkivfoto: Claus Bonnerup). Cykling Afsløring: Dopingrapport dækker over dansk cykelhelt

Han slår i samme moment fast, at han ikke kender til beslutningen om at slette ham fra det andet resumé, Michael Rasmussen nu har nægtet at underskrive.

- Jeg har ikke selv noget ønske om at afgive min forklaring under anonymitet, det vil også fremgå af rapporten. ADD vil ikke dække over mig, det har aldrig været en del af nogen aftale. Jeg skulle godkende udkastet til rapporten, der så åbenbart er blevet sendt til Michael Rasmusssen ved en fejl, siger han.

Du kan læse de passager om Nicki Sørensen, der er blevet censureret af DAA herunder:

Michael Rasmussen følges væk af cykelsponsor Christina Hembo efter hans dopingtilståelse i januar 2013. I dag er en betydelig del af hans forklaring om doping i dansk cykling bortcensureret. (Foto: Claus Bonnerup). Sport og Spil Nicki-sagen: Læs de censurerede dopingafsnit her

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

53 kommentarer
Vis kommentarer