Nicki Sørensen indrømmer doping

Den danske cykelrytter Nicki Sørensen kommer dopingrapporten i forkøbet og indrømmer nu, at han har dopet sig i sin aktive karriere

Se Ekstra Bladets sportsjournalist Brian Askvig forklare om sagen. (Foto: Claus Bonnerup/Stig Thøgersen)
Følg Cykling

- Jeg har dopet mig, det har jeg indrømmet fuldt og helt. Det er jeg ked af, og den beslutning, ville jeg ønske at kunne gøre om.

Det siger den tidligere cykelrytter Nicki Sørensen til BT og bekræfter dermed, hvad Michael Rasmussen skrev både i sin bog og forklarede over for Anti Doping Danmark i forbindelse med den omfattende dopingrapport, der bliver offentliggjort tirsdag.

Michael Rasmussen har skrevet, at Nicki Sørensen og han selv dopede sig på CSC Tiscali, hvor Michael Rasmussen kørte i 2002, mens han også har beskrevet, hvordan Nicki Sørensen ved OL i 2004 dopede sig med Cortison.

Nicki Sørensen afsløret: Det er useriøst

Ingen af de to forhold kommer Nicki Sørensen konkret ind på, men han bekræfter dog, at han i de år ikke var ren.

- Det skete i de tidlige år af min karriere, og det ligger mere end ti år tilbage. Det var min egen beslutning at gøre det, og jeg kan egentlig kun henvise til ADD-rapporten, når den offentliggøres.

Afsløring: Dopingrapport dækker over dansk cykelhelt

Han slår i samme moment fast, at han ikke kender til beslutningen om at slette ham fra det andet resumé, Michael Rasmussen nu har nægtet at underskrive.

- Jeg har ikke selv noget ønske om at afgive min forklaring under anonymitet, det vil også fremgå af rapporten. ADD vil ikke dække over mig, det har aldrig været en del af nogen aftale. Jeg skulle godkende udkastet til rapporten, der så åbenbart er blevet sendt til Michael Rasmusssen ved en fejl, siger han.

Du kan læse de passager om Nicki Sørensen, der er blevet censureret af DAA herunder:

Nicki-sagen: Læs de censurerede dopingafsnit her

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+