Annonce:
Annonce:

Norsk ballade efter VM-flop: Rasende på holdkammeraten

De sad ellers perfekt i finalen, men alting gik galt for Norge, der måtte se deres to esser ende med sekundære placeringer ved VM i Qatar

Alexander Kristoff var nådesløs af sin kritik af landsmanden Boasson Hagen. Arkivfoto: All Over
Alexander Kristoff var nådesløs af sin kritik af landsmanden Boasson Hagen. Arkivfoto: All Over
Annonce:
Følg Cykling

Hvor de danske VM-ryttere blev hængende i støvet i den qatarske ørken, og uheldige Magnus Cort måtte vinke farvel til frontgruppen på grund af en punktering, så var de norske ryttere mere vågne, da dagens afgørende splittelse skete i sidevinden tidligt på dagens linjeløb ved VM i Qatar.

Norges to hurtigste ryttere, de to kaptajner Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var begge med, da splittelsen skete, og da også hjælperytter Truls Engen Korsaeth kom med som vigtig hjælper for de to kanoner, kunne tingene ikke spille bedre ud for vores naboland mod Nord.

Annonce:

Men ak, ak, ak. Der gik tilsyneladende lidt hanekamp i den mellem de to frontfigurer, da VM-titlen skulle afgøres i spurten. I stedet for at hjælpe hinanden, endte Hagen og Kristoff i stedet nærmest med at ødelægge det for hinanden, da førstnævnte fik lukket banen fra Kristoff i spurten. I stedet endte de to som nummer 6 og 7, mens suveræne Sagan snuppede VM-guldet for andet år i træk.

Efterfølgende var der også alt andet end fryd og gammen i den norske VM-lejr, hvor Kristoff var godt indebrændt på landsmanden.

- Jeg sad i hjulet på Edvald. Jeg råbte til ham, at han skulle starte sin spurt (Så Kristoff kunne sidde på hjul og tage over på de sidste meter, red.), men jeg ved ikke, hvad der skete. Han ventede alt for længe. Til slut så det ud som om, at han havde tænkt sig at spurte selv. Så var det for sent for mig. Jeg råbte og råbte og blev på en måde også spærret af ham, da han også skulle ud til siden. Det ødelagde det hele, lød det fra Kristoff til norsk TV2 efter etapen.

- Det så næsten ud som om, I ødelagde det for hinanden?

Annonce:

- Ja, sådan føltes det nærmest. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers kunne havde gjort. Jeg gav klar besked til Edvald, men, lød det slukøret fra Kristoff, der næsten antyder, at Hagen kørte sin egen chance i stedet for at hjælpe den på papiret hurtigere Kristoff.

Kristoff (med nummer 88) var med, hvor det skete - bare ikke i afslutningen. Foto: All Over
Kristoff (med nummer 88) var med, hvor det skete - bare ikke i afslutningen. Foto: All Over
 

- Det føles sådan, når han ventede så længe med at køre, som han gjorde. Vi havde lagt planen om, at jeg senest skulle køre ved 400 meter-mærket, men det blev meget senere, så jeg var aldrig med til at kæmpe om det.

Hagen selv forsvarede sin kørsel og påpegede, at han fik startet sin spurt for Kristoff for sent.

- Jeg prøvede at køre emd, da de angreb mod slutningen, derefter kørte jeg leadout, men fik startet den for sent. Det blev for sent, og derfor glippede medaljerne for os begge.

- Jeg prøvede i hvert fald at køre et leadout. Nogle gange bliver det for sent, andre gange for tidligt. Det gik bare ikke, lød svaret fra Hagen.

Medaljerne gik i stedet til Slovakiets Sagan, foran Mark Cavendish fra Storbritannien og Tom Boonen fra Belgien.

Mørkøv om dansk VM-nedtur: Fejlbedømte situationen

Fantastiske Sagan vinder VM igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: