Norsk triumf efter vildt massestyrt

Semiklassikeren Scheldeprijs blev spoleret af et styrt på den sidste kilometer, men uovervindelige Alexander Kristoff forblev uberørt og kunne spurte sig til endnu en sejr

Alexander Kristoff vandt søndag Flandern Rundt, og tordner her på billedet mod sejren i onsdagens Scheldeprijs. Kristoff er den kun tredje rytter, der har vundet de to løb i samme sæson. De to første var Tom Boonen og René Vermandel. (Foto: AP).
Alexander Kristoff vandt søndag Flandern Rundt, og tordner her på billedet mod sejren i onsdagens Scheldeprijs. Kristoff er den kun tredje rytter, der har vundet de to løb i samme sæson. De to første var Tom Boonen og René Vermandel. (Foto: AP).

Tre Dage ved Panne, Flandern Rundt og nu Scheldeprijs. Den norske jernmand Alexander Kristoff (Katusha) er ustoppelig i denne sæson, hvor han med sejr i semiklassikeren Scheldeprijs onsdag må regnes som en af de absolutte favoritter i søndagens Paris-Roubaix.

Sejren kom i hus efter et voldsomt massestyrt på den sidste kilometer, hvor snesevis af ryttere enten røg i asfalten eller blev forhindret i at gøre sig gældende i spurten. Imidlertid havde ingen givetvis kunnet true Kristoff, selv om styrtet ikke havde fundet sted. Nordmanden er ganske enkelt uovervindelig for tiden.

Se også: Mørkøv får chancen som kaptajn

Da spurten i den delvist brostensbelagte løb i Flandern formede sig, kunne kun få være i tvivl om, at Kristoff gik efter sejren. Hans holdkammerater sad tungt på magten forrest i feltet frem til de sidste 10 kilometer, hvorefter andre hold - Sky, Astana, Lotto, Tinkoff, Giant, Etixx - lagde sig frem og dannede en bred front i jagten på dagens udbrud, som helt efter planen blev hentet i god tid før stregen.

Med fire kilometer til stregen var det Etixx-Quick-Step, som satte tempo. På sidste kilometer strøg Katusha frem, og sekunder efter blev feltet på nogle frygtelige sekunder splintret i det voldsomme massestyrt. Kristoff kunne i det stærkt reducerede felt uden større besvær spurte sig til sejren.

Se også: Tinkov saver Riis: Han lavede ingenting

Løbet blev i øvrigt lige som Flandern Rundt i søndags nær saboteret af en punkteret, oppustelig reklameportal. 12 kilometer fra mål tabte den pusten, men vakse tilskuere stod på tæer og holdt den piftede portal oppe, så rytterne kunne passere.

Et par servicevogne med cykler på taget blev derimod fanget i nettet. Heldigvis var der netop på det sted på ruten mulighed for at slå et slag uden om ruten, så alle biler kom med til mål.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere