Annonce:
Annonce:

Nu kan Norge gå jubel-amok: Favoritten leverede mesterstykket

Edvald Boasson Hagen sikrede sig en fuld fortjent etapesejr, da han var stærkeste mand fra et udbrud på Tourens 19. etape

Heja Norge! Foto: AP
Heja Norge! Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Han har været tæt på i to omgange, hvor kun et forbistret målfoto har 'snydt' ham for en etapesejr i årets Tour de France.

Men i dag blev klicheen om, at tredje gang er lykkens gang, så sandelig opfyldt for nordmanden Edvald Boasson Hagen.

Dagens helt store etapefavorit levede op til sin favoritværdighed, da han stak med i dagens afgørende udbrud. Han sad med diamanter i benene hele dagen, og på de sidste kilometer ruskede han i hver eneste fiber i hele kroppen, da han fik afgørende hul, den nærmeste konkurrent blev simpelthen bare sat fra baghjulet, og så kunne nordmanden - præcis som forudsagt i dagens udgave af Ekstra Bladet, i øvrigt - køre solo til mål og sikre sig endnu en etapesejr i Tour de France. Dagens var hans tredje Tour-etapesejr i karrieren.

Annonce:

Feltet tog sig en slapper, da udbruddet først var kørt af sted, og de rullede stille og roligt i mål mere end 12 minutter efter.

Sky førte og førte og førte. Men havde ingen interesse i udbruddet. Foto: AP
Sky førte og førte og førte. Men havde ingen interesse i udbruddet. Foto: AP

Det blev en hæsblæsende start på etapen, hvor stort set alle feltets 22 mandskaber ville have en mand af sted i dagens udbrud. Efter en lang og sej kamp, hvor flere trætte ryttere simpelthen bare blev sat, så snart den mindste bakke dukkede op, kom der slutteligt 20 mand af sted, hvor flere afsindigt stærke ryttere sad med.

Udbruddet stærke sammensætning betød, at det var umuligt at kontrollere for hovedfeltet, og de fik først øje på lykkeridderne på den anden side af målstregen. Team Sky fik sig dermed en hel dag i front af feltet, og de tillod udbruddet masser af snor. Forspringet nåede over 10 minutter.

Frontgruppen holdt sig disciplineret sammen indtil dagens sidste kategori 3-stigning, i øvrigt også årets sidste stigning med bjergpoint, men både opad og nedad den, begyndte den første kløen at brede sig i udbrydernes angrebsben.

Annonce:

Ingen fik dog hul, men med 15 kilometer til mål begyndte trætheden for alvor at melde sig hos de forreste, og snart var frontgruppen halveret, hvor dagens største favorit Edvald Boasson Hagen fortsat sad med. Orica var det eneste hold, der havde to mand med, da splittelsen skete, og det australske hold gjorde alt, hvad de kunne, for at udnytte det overtal, men der sad et utal af stærke ryttere med,

Men heller ikke de kunne stille noget som helst op med den tonser-stærke nordmand Hagen, der fik hul. En lille genistreg fra nordmanden, hvor han kørte den korte vej rundt i rundkørslen, og derfor fik 'foræret' et hul til de andre. Han kørte Sunwebs Nikias Arndt direkte ud af sit baghjul, og ingen kunne røre nordmanden, der leverede et sandt mesterstykke på de sidste kilometer af etapen. Boasson Hagen var i sandhed den stærkeste mand på dagen.

Foto: AP
Foto: AP
 

Hagens sejr sender helt sikkert vores naboer mod Norge i en sand lykkerus, og euforien kommer næppe til at lægge sig lige med det første.

Vi gratulerer og ærgrer os nok en gang over, at Jakob Fuglsang måtte forlade årets Tour i utide.

Nu venter lørdagens altafgørende enkeltstart, hvor Chris Froome med stor sandsynlighed kan iklæde sig den gule trøje for næstsidste gang i årets Tour de France.

Annonce:

Tour-ikon om stjernerytter: Han kan vinde Touren

Storholdet rammer ingenting: 'Det er en ommer!'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: