Nu undersøger DIF cykel-skandalen i Aalborg

Tilbud om penge til andre ryttere for at lade Alberto Contador stråle i Aalborg får nu DIF ind i sagen

Smilene i Aalborg er blevet lidt stive efter afsløringen af det aftale spil. (Foto: Ernst van Norde)
Smilene i Aalborg er blevet lidt stive efter afsløringen af det aftale spil. (Foto: Ernst van Norde)

Tirsdagens gadeløb i Aalborg har fået et efterspil, da det onsdag kom frem, at arrangørerne angiveligt havde tilbudt ryttere i feltet penge for at lade trækplastret Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) vinde løbet - eller som minimum have en fremtrædende rolle.

Det affødte en stor debat og kritik, og nu har Danmarks Idrætsforbund (DIF) valgt at gå ind i sagen for at afdække, om der er har været tale om matchfixing.

- DIF's matchfixing-sekretariat indleder nu en efterforskning af sagen, siger Niels Nygaard, formand for DIF, til DR Nordjylland.

- Vi skal nu have afklaret, om vores regelsæt er overtrådt, og om der på den baggrund skal rejses en decideret anklage om matchfixing, som eventuelt kan føre til sanktioner, siger han.

Se også: Kyllingen om cykelsnyd: Det sker hele tiden

Uanset om det munder ud i en reel sag om matchfixing, så er Niels Nygaard ikke imponeret over arrangørernes ageren.

- Etisk er det i hvert fald meget groft, det der er sket, og det er en overtrædelse af det etiske regelsæt, som vi kører med inden for idrætten, siger DIF-formanden.

Se også: Cykel-skandale: Derfor tilbød vi penge for Contador-sejr

Arrangørerne af gadeløbet i Aalborg erkendte efterfølgende, at de havde forsøgt at sikre, at Alberto Contador kunne spille en rolle i løbet, men de mener, at det var et "cykelshow" og ikke et reelt løb, tilskuerne blev budt på.

- Som det første kontaktede vi DCU (Danmarks Cykle Union, red.) og fortalte, at vi gerne ville lave et show, hvor Alberto Contador var hovedpersonen.

- I et show er det arrangøren, der bestemmer, hvordan tingene skal være, sagde Jonas Mikkelsen, en af mændene bag løbet, onsdag.

- Det var okay med DCU, men da vi skulle spørge holdene, så synes de (DCU, red.) ikke, det var en god idé, forklarede Jonas Mikkelsen.

 Se også: Skandale i dansk cykelløb: Arrangør ville bestille sejren til Contador

3 kommentarer
Vis kommentarer