Ny cykel-sensation: Storslået dansk triumf

Søren Kragh Andersen vandt 6. etape af Schweiz Rundt efter storslået kørsel, hvor han satte væk fra dagens succesfulde udbrud og sejrede solo på målstregen

Foto: Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix
Foto: Gian Ehrenzeller/Ritzau Scanpix

Dansk cykelsport er lige nu i højeste gear.

Torsdag eftermiddag tog Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) sit livs største individuelle triumf, da han erobrede sejren på 6. etape af Schweiz Rundt.

Det var den anden danske gevinst i det store etapeløb, efter at Christopher Juul-Jensen vandt på løbets fjerde dag.

Kragh-Andersen satte sejren ind på kontoen, efter selv at have investeret stort på dagens etape.

Han kom med i det afgørende udbrud, der talte seks ryttere, og danskeren spillede spillet lige efter bogen og var kølig i sin kalkule, da Michael Gogl (Trek–Segafredo) smuttede fra forsamlingen med ca. to kilometer til mål.

Ingen af de øvrige i udbruddet fulgte efter østrigeren til at starte med, og det skulle vise sig at være en fornuftig besltuning. I hvert fald for Kragh Andersen, som nogle hundrede meter senere slog kontra for senere at køre direkte forbi Gogl.

Danskeren så sig ikke tilbage, hamrede i pedalerne og fastholdt et konstant tempo, der i sidste ende altså sikrede ham en smuk solo-sejr i Gommiswald.

10 sekunder senere trillede Nathan Haas (Katusha–Alpecin) ind over stregen som nummer to, og derefter fulgte Gorka Izagirre Insausti (Movistar) på tredjepladsen.

- Det er derfor, at jeg cykler. Det føles rigtig godt at få lov til at vinde i dag. Det er kæmpestort, og jeg er rigtig glad, sagde Kragh-Andersen efter triumfen til TV2 Sport.

- For mig er det individuelt det største nogensinde. Det er et af verdens største cykelløb, så det er jo fedt, lød det fra danskeren, som slog ikke lagde skjul på, at det var et godt signal at sende med henblik på at blive udtaget til Tour de France.

I toppen af det samlede klassement udbyggede Richie Porte (BMC) føringen, da han på den sidste stigning satte et angreb ind og tog 12 sekunder på konkurrenterne.

Australieren fører nu samlet med 32 sekunder ned til Wilco Kelderman og Sam Oomen (begge Team Sunweb) på anden- og trejdepladsen.

Se også: Succes på landevejen men: Riis' cykelhold får millionsmæk

Se også: Kæmpe cykel-triumf: Dansk stjerne sikrer karrierens største sejr
 
Se også: Tour de France-legendens kæmpe nedtur: - Jeg kunne græde hele tiden  
 
Se også: Sagan hurtigst i Schweiz Rundt

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere