Ny dansker udgår af Tour de France

Søren Kragh Andersen må opgive at fuldføre Touren

Onsdag bød ikke kun på et farvel til Søren Kragh Andersen. Også Luke Rowe og Tony Martin måtte forlade Touren efter en batalje på 17. etape. Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, analyserer her deres exit.

Søren Kragh Andersen er også udgået af Tour de France efter dagens etape. Det oplyser Sunweb på Twitter.

Danskeren må opgive at fortsætte på grund af et siddesår, oplyser Sunweb.

Tony Martin (i midten) er ligesom Luke Rowe færdig i årets Tour de France. Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 19:42 Stor stjerne smidt ud af Touren

Søren Kragh Andersen har døjet med problemet i lang tid, og tirsdag blev det så for smertefuldt til, at han kan fortsætte.

- Det er selvfølgelig trist at forlade Touren, men jeg har kæmpet med siddesår i de seneste dage, og det blev værre på dagens etape.

- Den fornuftige beslutning er at trække mig og fokusere på restitution, siger Søren Kragh Andersen til holdets hjemmeside.

Dermed nåede Søren Kragh Andersen at køre de første 17 etaper af årets Tour, som slutter på søndag i Paris.

Fra Team Sunwebs sundhedsstab lyder meldingen:

- Søren har døjet med problemet de sidste par dage. Problemet blev markant større i går, og under dagens etape led Søren endnu mere. Det giver ingen mening for ham at fortsætte i Tour de France, siger Anko Boelens.

Holdets sportschef Aike Visbeek tilføjer:

- Siddesåret har tydeligt påvirket Sørens præstationer på de seneste etaper, det efterlod ham i en kamp for at overleve. Han kan se tilbage på denne Tour med stolthed. Han har været virkelig stærk og kørt på et højt niveau og gjort det stort arbejde. Vi er kede af at se ham gå ud, men det er den indlysende rigtige beslutning.

Søren Kragh Andersen er den anden dansker, der udgår af Touren. Tirsdag udgik Jakob Fuglsang efter et styrt på 16. etape.

19 ryttere har nu forladet Touren efter 17 etaper - der er stadig 157 ryttere tilbage.

Kasper Asgreen kørte fra stjerner som Greg Van Avermaet og Bauke Mollema på stigningen og tog etapens andenplads. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 18:08 Asgreens åbenbaring: - Jeg er en af feltets stærkeste

Matteo Trentin tog sejren på 17. etape foran danske Kasper Asgreen. Foto: GONZALO FUENTES/Ritzau Scanpix Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 17:19 Danskerne snydt i gigantisk udbrud: Asgreen blev nummer to

Cykling - 24. jul. 2019 - kl. 19:19 Kyllingen imponeret: - Det er sgu ret vildt

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere