Annonce:
Annonce:

Ny mand i gult

Mark Padun vandt kongeetapen, og Richie Porte er ny mand i gult i Critérium du Dauphiné

Ny mand i gult. Foto: Alain Jocard/Ritzau Scanpix
Ny mand i gult. Foto: Alain Jocard/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

De allerstærkeste klatrere lukkede op for sluserne, da 7. etape af Critérium du Dauphiné lørdag blev afgjort.

Op ad stigningen La Plagne sloges de største favoritter om sejren, men ganske uventet var det den 24-årige ukrainer Mark Padun fra Bahrain-holdet, der snød dem alle.

Sammen med Sepp Kuss (Jumbo-Visma) kørte han væk fra favoritgruppen, og senere satte han amerikaneren, som ellers har lignet en mand i storform.

Blandt klassementets favoritter blev Richie Porte (Ineos) den helt store vinder. Han satte således sine konkurrenter til vægs, snuppede andenpladsen og kørte sig i den gule førertrøje.

Aleksej Lutsenko (Astana), der kørte etapen i den gule trøje, smed 36 sekunder til Porte og kom ind på tiendepladsen. Han er fortsat på andenpladsen i det samlede klassement og har 17 sekunder op til Porte.

Annonce:

En af forhåndsfavoritterne, britiske Geraint Thomas fra Ineos, kom i mål lige for næsen af Lutsenko og er på tredjepladsen i det samlede klassement.

Michael Valgren (EF) viste desuden storform undervejs på etapens 171 kilometer.

Rytteren fra Thy var angrebsivrig og sad alene på begyndelsen af den sidste stigning op mod mål. Han måtte dog give fortabt med cirka 11 kilometer igen, da favoritterne havde sat sig for at køre om etapesejren.

Den bedste dansker i mål var Mattias Skjelmose (Trek). Han kom ind knap to og et halvt minut efter den vindende ukrainer.

Løbet afgøres på sidste etape søndag.

Søndag nat sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? Udover hovedfighten er der flere andre kampe. SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: