Ny mystisk udmelding: Kryptisk besked fra Tour-stjerne

Det står stadig ikke klart, hvorfor Rohan Dennis torsdag stod af og udgik fra Tour de France – men teorierne bliver flittigt luftet

'En af de mest mærkværdige DNF (did not finish - fuldførte ikke, red.)', siger Michael Rasmussen om Rohan Dennis' exit - hør mere her.

TARBES (Ekstra Bladet): Mystikken omkring Rohan Dennis’ exit fra årets Tour de France griber om sig.

På torsdagens 12. etape var han en del af det 40 mand store udbrud, da han i forplejningszonen parkerede sin cykel og satte sig i den ventende Bahrain-Merida-bil.

I mål tog han et bad i holdbussen og forlod så hastigt stedet med sin agent. Torsdag var holdet – som alle cykelfans – overrasket og forvirret. Og fredag morgen har ikke bidraget til opklaring af, hvorfor verdensmesteren i enkeltstart stod af dagen inden enkeltstarten.

Holdet skriver på sin hjemmeside, at Dennis ’modvilligt’ trak sig ud af løbet.

- Jeg er virkelig skuffet over at forlade løbet på dette tidspunkt. Enkeltstarten har naturligvis været et stort mål for både mig og holdet, men omstændighederne taget i betragtning var det den rigtige beslutning at forlade løbet, siger Rohan Dennis.

En replik, der i virkeligheden ingenting siger, men derimod skriger af at være blevet forfattet af en pressemand.

I stedet florerer teorierne. Der har angiveligt fundet et skænderi sted ved holdbussen inden 12. etapes start. Dennis skulle have været rasende over ikke at have fået opbakning nok. Han valgte derefter at blæse på ledende sportsdirektør Gorazd Stangeljs råd om at tage det roligt på etapen og spare kræfterne til fredagens enkeltstart.

Skænderiet kan ifølge andre i lige så høj grad handle om udstyr.

Dennis blev verdensmester på BMC’s fartmonster af en enkeltstartscykel, men efter skiftet til Bahrain-Merida har han kun en sejr på sit cv – en kort enkeltstart i Schweiz Rundt.

Materiellet på holdet er ikke kendt for at være i top. Merida-cyklerne er ordinære, og Fulcrum-hjulene hører til de langsommere.

Ydermere skulle en speciallavet enkeltstarts-dragt ikke være kommet frem, og det kan have været dråben, der fik bægeret til at flyde over, vurderer Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen:

- Dennis har ikke haft resultaterne med sig i år, og han har måske været frustreret over det og over materiellet.

- Og når så enkeltstarten nærmer sig, begynder presset at stige, siger Michael Rasmussen.

Han peger også på australierens psyke formentlig også spiller ind i ligningen.

- Han er kendt som en, der har lidt svært ved at styre temperamentet – typen, der kommer i slagsmål på en bar.

- Der har været problemer med ham før – på banelandsholdet, hvor han måtte taget kurser i at kontrollere sin vrede, siger Michael Rasmussen.

Rohan Dennis har tidligere flirtet med tanken om at blive klassement-rytter, men lader til for nuværende at have valgt at fokusere på sine tempoegenskaber – når han altså stiller til start.

Rohan Dennis' exit torsdag fik stor opmærksomhed. Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 19. jul. 2019 - kl. 06:22 Efter mystisk Tour-exit: Derfor forlod han løbet
Cykling - 18. jul. 2019 - kl. 19:35 Kyllingen om Tour-mystik: - Det er for vanvittigt
Se også: Raser mod Tour-stjerne: - Værdiløst!

33 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere