Ny pragtpræstation af Jakob Fuglsang

Bauke Mollema udnyttede favoritternes fokus på hinanden til at tage sejren i Lombardiet Rundt. Fuglsang blev firer

Arkivfoto: YUZURU SUNADA/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: YUZURU SUNADA/Ritzau Scanpix

De faldne blades løb kaldes Lombardiet Rundt, der er det sidste af sæsonens fem største endagsløb - de såkaldte monumenter.

Men der var ikke mange faldne blade på en flot, solrig dag i Italien, hvor den 32-årige hollænder Bauke Mollema tog en af karrierens største triumfer med en flot solosejr.

Danske Jakob Fuglsang sad med i finalen og blev nummer fire, mens Alejandro Valverde blev nummer to og Tour de France-vinder Egan Bernal nummer tre.

Mens de store forhåndsfavoritter holdt hinanden i skak, stak Mollema af med 18 kilometer til mål og kørte alene over målstregen i Como som vinder af den 113. udgave af løbet.

I 2017 vandt han en etape i Tour de France som karrierens hidtidige højdepunkt.

Bjarne Riis har større ambitioner end at drive et kontinentalhold. Alt tyder på, at han med sine kompagnoner næste år vil være ejere af et professionelt hold. Til venstre Anders Gram Simonsen, direktør i Virtu Cycling Group. Foto: Ernst van Norde. Cykling Riis lukker sit hold: Bekymring for fremtiden

Zsolt Borkai med den olympiske flamme til de europæiske ungdomslege, som i 2017 blev afholdt i Ungarn i byen Gyõr, hvor Borkai er borgmester. Foto: Tamas Kovacs/MTI via AP / Ritzau Scanpix. Anden sport Ungarsk sportslegende i uføre: Fyrede den af med ludere og narko

Et tidligt udbrud med otte ryttere med Tom Skuijns som det største navn kom tidligt afsted på den 243 kilometer lange og kuperede rute.

De nåede op omkring seks minutters forspring, men var aldrig et reelt bud på en gruppe, hvor en vinder skulle findes.

Langsomt blev de trukket ind, og da de store navne som ventet begyndte at røre på sig på den hårde Colma Di Sormano-stigning, som på sine stejleste steder mod toppen stiger med hele 27 procent, blev udskillelsesprocessen sat i gang.

Efter nogle forceringer fra forskellige ryttere endte en gruppe på cirka 15 favoritter med at sidde sammen i front, da næste stigning, Civiglio, bød sig til med godt 20 kilometer igen.

En velkørende Jakob Fuglsang sad med helt fremme blandt rytterne, der skulle køre om sejren, men hverken han eller andre reagerede, da Mollema listede sig væk på stigningen.

Primoz Roglic, Valverde, Michael Woods, Bernal, Fuglsang og Jack Haig samlede sig i en forfølgergruppe og forsøgte på skift, men der gik meget taktik i gruppen, mens Mollema bare trådte igennem i front.

Fem kilometer fra mål var hollænderens forspring nede på 20 sekunder til Valverde, som var stukket af fra forfølgergruppen, men det var nedad stort set hele vejen til mål, og der kunne han ikke fange hollænderen.

I spurten om de øvrige podiepladser kunne Fuglsang ikke matche Valverde og Bernal.

20 kommentarer
Vis kommentarer