Annonce:
Annonce:

Ny skandale: Armstrongs læge dopede helt landshold

En CAS-afhøring af spansk cykellæge viser, at det spanske banelandshold fik doping af Michele Ferrari i 1996

Armstrong i 2013: Jeg er klar til at undskylde
Annonce:
Følg Cykling

Det spanske banelandshold i cykling fik doping leveret fra den italienske læge Michele Ferrari i forbindelse med OL i Atlanta i 1996.

Det skriver den spanske avis El Pais.

Ifølge avisen medvirkede Spaniens Cykel Union (RFEC) i et dopingprogram, der stod på fra 1993 til 1998, og her spillede Lance Armstrongs læge en hovedrolle i snyderiet.

Det ved avisen, fordi den har fået indsigt i en afhøring af den spanske læge Luis García del Moral, som var læge for det spanske banelandshold dengang.

Del Moral blev afhørt af Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i 2016 i forbindelse med en appelsag for belgiske Johan Bruyneel.

Michele Ferrari leverede doping til det spanske cykellandshold i 1996. Foto: Polfoto
Michele Ferrari leverede doping til det spanske cykellandshold i 1996. Foto: Polfoto
 

Bruyneel var tidligere sportsdirektør for Lance Armstrongs hold US Postal, og belgieren fik i 2014 ti års karantæne af Det Amerikanske Antidopingagentur (Usada).

Annonce:

I CAS-afhøringen blev Luis García del Moral spurgt, om Ferrari leverede kortikosteroider til de spanske baneryttere i perioden, og her svarede den spanske læge i 2016:

- Det var ikke det vigtigste. Det vigtigste var epo og væksthormoner.

Ifølge El Pais underbyggede Del Moral sine udtalelser med at fremvise et regneark fra 15. juli 1996, hvilket var fire dage før, OL begyndte i Atlanta.

Regnearket dokumenterede, at RFEC havde betalt godt 600.000 kroner til Ferrari, mens der var brugt cirka 268.000 kroner på apoteker.

Seks spanske baneryttere deltog i OL i Atlanta, hvor Spanien blev nummer fem i holdtidskørslen.

Del Moral blev siden ansat på US Postal, og han arbejdede for holdet i en periode, da Lance Armstrong vandt fem af sine syv Tour de France-sejre.

Både Del Moral og Michele Ferrari blev siden udelukket for livstid af Usada i kølvandet på hele dopingsagen mod Lance Armstrong, som i 2012 fik frataget sine syv sejre i Tour de France.

Angav Armstrongs dopinglæge: Nu betaler han prisen - igen

TV-program chokerer: 12 ryttere brugte motordoping i Touren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: