Ny skandale i vanvittig Vuelta: Storhold smider to hjem

De to ryttere fra AG2R Nico Denz og Alexandre Geniez er blevet smidt ud af løbet af deres eget hold, efter tv-billeder viser, at de bevidst har holdt fast i holdbilen

Nico Danz under sommerens Schweiz Rundt. Foto: AP/Gian Ehrenzeller
Nico Danz under sommerens Schweiz Rundt. Foto: AP/Gian Ehrenzeller
Følg Cykling

Vuelta a España er kendt for sine kolossalt stejle bjerge, som får Alperne til at ligne Rebild Bakker. Men det er bestemt ikke kun de hidsige tinder, som har gjort årets Vuelta ekstra seværdig i år.

I sidste uge blev der sat ild til Lasse Norman og Aqua Blue Sports holdbus i nattens mulm og mørke. Dernæst på den følgende etape skubbede en politimand en tilskuer ind i en motorcykel, fordi den overentusiastiske fan måske kom lidt for tæt på angribende Alberto Contador.

Men vanviddet tog for alvor fart, da en tilskuer uprovokeret overfaldt Maxim Belkov fra Katusha på vej op ad en stigning.

Sidst, men ikke mindst, blev Warren Barquil - dette års vinder af bjergtrøjen i Tour de France - smidt ud af sit eget hold, da han ikke ville parere ordre.

Nu tager Vueltaen dog et nyt 'sving', da det franske storhold AG2R har valgt at smide to ryttere ud af løbet. Holdet er kendt for deres vævre franskmand Romain Bardet, men det er dog ikke ham, det drejer sig om.

- Efter at have set et videoklip af to af vores ryttere, der bevidst holder fast i holdbilen på 15. etape i søndags, har ledelsen i AG2R La Mondiale valgt at trække Alexandre Geniez og Nico Denz ud af Vuelta a España, skriver holdet på sin hjemmeside.

TV 2's sportsjournalist Rasmus Staghøj deler på sin twitter-profil en video, hvor man tydeligt kan se, hvordan de to ryttere får lidt hjælp.

- Videoen er her. Kilden har ønsket at være anonym, men det er tydeligvis en, der på en eller anden måde deltager i eller omkring løbet, skriver han på sin twitter-profil.

De to ryttere lå på henholdsvis 97. og 130. plads, så var alligevel ikke en del af klassementet.

- Holdet beklager til organisatorerne og offentligheden for den usportslige opførsel af vores ryttere, hvilket er modstridende for vores værdier og etik.

Den 29-årige franskmand Alexandre Geniez har allerede gået bodsgang ifølge cyclingnews.com.

- Jeg undskylder over for arrangørerne og offentligheden, og også over for mine holdkammerater for denne opførsel, der står i kontrast til min arbejdsgivers værdier, skriver Alexandre Geniez.

16. etape af Vuelta a España byder i dag på en enkeltstart, og løbet slutter på søndag. Briten Chris Froome er i den røde førertrøje.

Vuelta-VANVID: Tilskuer overfalder rytter!

Vuelta-rytter overfaldet af tilskuer: Derfor gik det galt

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.