Ny stor triumf: Endnu en guldmedalje sender Danmark til tops

Det danske landshold i banecykling tog natten til lørdag endnu en guldmedalje på 4000 meter. Det gjorde de foran firmaholdet 'Huub Wattbike'

Det danske landshold i banecykling stod for endnu en stor dansk triumf, da de vandt guld ved World Cuppen i Canada. ARKIVFOTO: Peter Dejong
Det danske landshold i banecykling stod for endnu en stor dansk triumf, da de vandt guld ved World Cuppen i Canada. ARKIVFOTO: Peter Dejong

Banelandsholdet, som består af Casper Folsach, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Rasmus Lund Pedersen, kørte natten til lørdag dansk tid det afsluttende løb ved World Cuppen i Canada.

Her endte de flot med at tage guldet lige foran næsen på det britiske firmahold, 'Huub Wattbike'.

Det var holdets anden guldmedalje i træk, som de fire danskere sikrede sig i finalen i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

De kørte bedste tid på de fire kilometer med 3.53.499 minutter, hvilket var tre sekunder hurtigere end briterne fra firmaholdet.

Danskerne vandt i præcis samme disciplin i sidste uge, da var det dog ved World Cuppen i Paris.

Med sejren i Canada er danskerne nu også nummer et i den samlede World Cup-stilling, hvor de har formået at skrabe flotte 2000 point sammen.

Det er i øjeblikket 300 point mere end andenpladsen, hvor Storbritannien endnu befinder sig med et snævert forspring på 50 point til firmaholdet 'Huub Wattbike'. Storbritannien er olympiske mestre, så der er tale om en imponerende præstation af de danske heerer.

Casper Folsach skal lørdag repræsentere danskerne i Omnium, som er et løb, hvor man dyster i seks forskellige discipliner, og vinderen er den, der får skrabet flest point sammen på alle seks discipliner.

Lasse Norman Hansen, som stadig er en del af det danske banelandshold, vandt en guldmedalje i Omnium ved OL i London i 2012.

Dansk cykel-profil afslører overraskende planer

OL-vinder er blevet lam efter alvorligt styrt

Snupper sportsdirektør fra storhold: Dansk cykling får ny boss