Nye oplysninger om dødsstyrtet: ’Det var hans sidste ord’

Sportsdirektøren for holdet, hvor den nu afdøde Antoine Demoitié var på kontrakt, kommer med skræmmende beretning om tragedien

Antoine Demoitié døde som følge af sine kvæstelser efter, han var blevet påkørt af motorcykel.  (Foto: imago sportfotodienst)
Antoine Demoitié døde som følge af sine kvæstelser efter, han var blevet påkørt af motorcykel. (Foto: imago sportfotodienst)

Et sammenstød med en motorcyklist satte et trist punktum for Antoine Demoitiés alt for korte liv.

Cykelrytteren fra Team Wanty-Gobert blev kun 25 år gammel som følge af den tragiske ulykke, som fandt sted i forbindelse med Gent-Wevelgem søndag.

Og midt i sorgen, fortvivlelsen og forargelsen over, at rytteren måtte lade sit liv på landevejen, er der kommet nye oplysninger frem om episoden, der desværre er endt som det altoverskyggende samtaleemne i kølvandet på den belgiske klassiker.

Således kaster en af Team Wanty-Goberts sportsdirektører, Hilaire van der Schueren, på skræmmende vis lys over tragedien i en offentlig erklæring, hvor han bringer sin egen personlige beretning.

- Antoine kaldte mig over radioen for at få vandflasker. Det blev hans sidste ord. Jeg gav dem til ham og blev så kaldt op til en anden gruppe ryttere, siger Hilaire van der Schueren.

- Jeg bad kommissærerne om at passere gruppen, og så skete det. Vores mekaniker var den første til at se til Antoine, og han ringede mig op øjeblikkeligt. På det tidspunkt troede jeg, at Antoine var død, men ambulancen var der med det samme, og han kom med helikopter mod hospitalet, lyder det fra sportsdirektøren.

- Der var håb indtil, at organisationen bag Gent-Wevelgem spurgte mig om kontaktoplysninger på Antoines nærmeste pårørende. Da ved man, at det er meget alvorligt, fortæller van der Schueren.

Breschel er også påvirket af gårsdagens dødsfald (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 12:47 Breschel kørte lige forbi dødsulykken: Det så ikke godt ud

Sportsdirektøren forlod med det samme Belgien for at tilslutte sig rytteren, som på hospitalet i Lille i mellemtiden havde fået familien ved sin side.

Men da Hilaire van der Schueren nåede frem til den endelige destination i Frankrig, mærkede han hurtigt, at udsigterne for en lykkelig udgang var minimale. Kort efter midnat, natten til mandag, modtog han  beskeden om, at Antoine Demoitié var afgået ved døden.

Nu er det så tid til at finde sig selv, hinanden og komme retur på ret kurs, så vidt det er muligt for familiens vedkommende – akkurat som det er udfordringen for holdkammerater og den øvrige del af ledelsen på Team Wanty-Gobert.

- Vi må gå igennem det her i fællesskab. På onsdag gennemgår vi vores tilstande forud for Flandern Rundt (køres søndag, red.), og så spiser vi sammen. Her vil vi tale meget om Antoine, lyder det fra Hilaire van der Schueren.

Tidligere mandag bekendtgjorde holdet, at man har droppet deltagelsen i ’Tre dage ved Panne’, som starter tirsdag, samt to mindre franske løb, der også var programsat i denne uge.

Demoitie mistede livet på yderst uheldig vis (Foto: Zeus) Cykling - 28. mar. 2016 - kl. 11:08 Her er forklaringen: Sådan skete dødsulykken

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere