Nyt Tour-chok - favorit i grumt styrt

Geraint Thomas styrtede 30 kilometer fra mål på 4. etape af Schweiz Rundt og blev siddende i asfalten

Geraint Thomas styrtede tirsdag under Schweiz Rundt Foto: Ritzau Scanpix
Geraint Thomas styrtede tirsdag under Schweiz Rundt Foto: Ritzau Scanpix

Uheldene hagler ned over cykelholdet Team Ineos.

Tirsdag styrtede Geraint Thomas cirka 30 kilometer fra mål på 4. etape af Schweiz Rundt, og han er nu ude af løbet. I samme ombæring røg Astana-rytteren Andrey Zeits også af cyklen.

Geraint Thomas blev siddende i asfalten i flere minutter efter sit styrt, der også havde givet ham tydelige skrammer på skulderen. Den forsvarende Tour-vinder var dog selv i stand til at tage sin sønderrevne cykeltrøje af.

Cirka 20 minutter efter styrtet meddelte Team Ineos på Twitter, at Geraint Thomas var på vej på hospitalet, og at rytteren derfor også er udgået af Schweiz Rundt.

Holdet meddeler, at man vil komme med opdateringer om Geraint Thomas' tilstand, når han er blevet undersøgt på hospitalet.

Den 33-årige brite er udset til at være holdets stærkeste kort i Tour de France, der begynder i starten af juli, efter at holdkammeraten Chris Froome måtte melde afbud til Touren.

I sidste uge styrtede Chris Froome og pådrog sig et brud på nakken i etapeløbet Critérium du Dauphiné.

Sidste år kørte begge Tour de France, og her endte Geraint Thomas' med at bryde Froomes dominans i verdens mest prestigefyldte etapeløb.

Også Tom Dumoulin er presset i forhold til Tour de France, efter at han netop har været under kniven.

Tom Dumoulin er blevet opereret i sit knæ. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Favorit opereret tre uger inden Tour-start

Kasper Asgreen har mistet førertrøjen. Foto: Jakob Boserup Cykling Sagan flår førertrøjen af Kasper Asgreen

Jakob Fuglsang tog den samlede sejr i Critérium du Dauphiné. ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix Cykling Triumf gør Fuglsang til nummer to i verden

87 kommentarer
Vis kommentarer