Annonce:
Annonce:

Nyt Tour-drama: Den gule trøje var rystet på bjergetape

Fabio Arus gule trøje kom under voldsomt angreb fra Team Sky, men italieneren får endnu en dag i førertrøjen ovenpå en hektisk bjergetape i Pyrenæerne

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Han blev fejlagtigt udråbt til etapevinder, og det nærmede sig det eklatant pinlige, da fransk TV nåede at interviewe deres unge landsmand Warren Barguil som dagens vinder, da søndagens Tour de France-etape endte med et målfoto, som viste, at Rigoberto Uran var kommet først over stregen.

I dag tog Frankrigs bjerghelt så sin helt store revanche, da han var helt urørlig i spurten, da fire mand skulle afgøre etapesejren imellem sig.

En kort, men hektisk Pyrenæer-etape på 101 km så Fabio Aru komme i alvorlige gul trøje-problemer, da Team Sky sendte Mikel Landa ud og undervejs var under 20 sekunder fra at overtage trøjen.

Aru slap dog med skrækken, men nu er også Mikel Landa helt inde i klassementet, kun 1.09 minut efter.

Samtidig blev dagens etape også et trist farvel til Jakob Fuglsang.

Annonce:

Danskeren led, så snart etapen blev givet fri, og omkring halvvejs på bjergetapen fik danskeren nok og forlod dette års Tour i skuffelse.

Slut på tortour: Fuglsang ude af årets Tour de France

Det var også en voldsom hårdt kørt etape, Fuglsang og alle de andre Tour-ryttere var ude på. Der blev angrebet lystigt, men først da en næsten genopstået Alberto Contador stak sin spanske snude frem, blev det antydningen af et udbrud etableret, og sammen med Team Skys Mikel Landa kørte en spansk duo af sted.

Bagude måtte Fabio Aru sande, at han ikke kunne stole på sit hold overhovedet. Fuglsang havde rigeligt at se til med at holde sig inde i løbet, mens et par af de friske hjælpere tog sig en tissepause på et håbløst tidspunkt og aldrig nåede op til frontgruppen igen på grund af det hårde tempo, som der var igennem hele dagen.

Annonce:

Aru måtte derfor lade Landa sejle af sted, og spanierens tilstedeværelse i udbruddet gjorde det til en meget presset situation for italieneren i førertrøjen. Landa havde inden etapen tre minutter op, og forspringet var på vej op ad dagens næstsidste stigning Col d'Agnes mere end 2.30 minutter.

Da Astana ikke kunne, så var det i første omgang hold som Lotto Jumbo NL, UAE Emirates, helt uforståeligt i øvrigt, der satte tempo i favoritgruppen, senere tog Cannondale over for at forsvare Rigoberto Urans 4. plads i klassementet. Men Aru var hele dagen TOP-afhængig af andre hold.

Landa kom nærmere og nærmere på den gule trøje, mens også AG2R begyndte at overtage føringsarbejdet for kaptajnen Romain Bardet. På vej op Mur de Péguére blev det for alvor intenst, da de brutale sidste tre kilometer af stigningen tog fat.

Snart sad favoritterne alle uden hjælpere, mens duoen foran blev til en kvartet, da Warren Barguil og Nairo Quintana nåede op, efter konstant at have ligget 20 sekunder bagefter hele etapen.

Annonce:

De fire mand forrest havde godt halvanden minut ned til favoritgruppen, der talte syv mand fra toppen af klassementet. I top 10 var det kun George Bennett, der manglede forrest på etapen.

En hektisk nedkørsel resterede blot ned mod mål, og det stod klart, at sejren skulle findes blandt de fire forreste. Her var unge Barguil den store favorit, og han efterlod ingenting til tilfældighederne.

Aru kan smile endnu en dag i den gule trøje. Foto: AP
Aru kan smile endnu en dag i den gule trøje. Foto: AP
 

Han var i særklasse i spurten mod de små klatrere Alberto Contador og Nairo Quintana, og høstede også en stor bunke bjergpoint til sin i forvejen store føring i bjergkonkurrencen. Det var en perfekt dag for Barguil

Fabio Aru slap med skrækken. Han mistede 1.46 minut til Landa, der dermed manglede godt et minut, hvis han skulle have kørt i gult.

En forrygende bjergetape har bestemt ikke gjort dette års Tour mindre spændende. Tværtimod.

Aru får rigeligt at se til den næste uges tid. Ikke mindst hvis hans hold fortsætter med at være så fraværende, som tilfældet var i dag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: