Annonce:
Annonce:

'Oksen' vinder DM-guld

I en tæt spurt tog Chris Anker Sørensen DM-guldet foran Martin Mortensen fra Team Cult

Chris Anker er ny danmarksmester. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Chris Anker er ny danmarksmester. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Cykling

Chris Anker Sørensen er ny dansk mester i landevejscykling, efter et fantastisk DM, hvor Chris Anker Sørensen vandt i en tæt spurt over Martin Mortensen fra Team Cult Energy.

Det var 'Oksen fra Hammels' første sejr i en sæson, hvor det bestemt ikke har rullet for den dygtige Tinkoff-Saxo-rytter. Rent faktisk har han ikke vundet et løb siden 2010.

Derfor var det også en utrolig rørt Chris Anker, der blev interviewet af TV2 Sport efter sejren. Tårerne var lige ved at løbe ned af kinderne, og han kunne næsten ikke sætte ord på, hvor meget sejren betød for ham.

Sejren er ekstra vigtig for Tinkoff-Saxo-rytteren, der står uden en kontrakt efter denne sæson, hvilket han betonede i interviewet med TV2 Sport.

- Det var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg står uden kontrakt næste sæson, lød den umiddelbare kommentar efter sejren fra Chris Anker Sørensen.

Annonce:

Kørt ned af bil: Breschel dropper DM

Løbet var pivåbent, og rytterne angreb konstant i et hæsblæsende DM.

Efter 209 kilometers kørsel endte det så med en duel mellem de to professionelle hold Team Cult og Tinkoff-Saxo, og på en dag, hvor talenterne viste sig flot frem, var det to af de mere erfarne folk, der var klogest i afslutningen.

På den sidste bakke omkring seks kilometer fra mål kom Sørensen og Mortensen af sted fra et ni mand stort favoritfelt, og efter et hårdt kørt løb, var der ingen af de øvrige, der kunne svare igen.

Melder fyret dansk cykeldirektør til politiet

Løbet blev præget af det ventede lange udbrud, hvor en gruppe lå i front i flere timer, mens et felt med alle favoritterne havde samlet sig bagved.

Annonce:

Men da tingene spidsede til, var hovedparten af favoritterne samlet i en lille frontgruppe, hvor også talentfulde outsidere som Michael Carbel (Cult) og Alexander Kamp (ColoQuick) befandt sig.

Valgren vil have et år mere i dannebrogstrøjen

Der var på forhånd store forventninger til et meget åbent DM, fordi det engang altdominerende Tinkoff-Saxo-hold kun havde fire ryttere til start efter sene afbud fra Jesper Hansen og Matti Breschel.

Chris Froome smadrer alle på kongeetapen

Og de mange tilskuere i målområdet i Rønde blev ikke skuffet, for de fik et hårdt kørt cykelløb at se, hvor tempoet tidligt blev skruet i vejret.

40 kilometer fra mål var det slut for det lange femmandsudbrud, og så var det op til de store navne at afgøre tingene imellem sig på de sidste omgange.

Da de forreste kørte ind på den sidste knap 14 kilometer lange rundstrækning, var talentfulde Alexander Kamp (ColoQuick) alene i front efterfulgt af ni ryttere, og da stod det klart, at det var blandt de 10, at danmarksmesteren skulle findes.

Annonce:

Det blev altså rutinerede Chris Anker Sørensen, der dermed får en tiltrængt sejr på et tidspunkt, hvor han er på hård jagt efter en ny kontrakt til den kommende sæson, mens en tydeligt skuffet Michael Mortensen måtte se sig henvist til andenpladsen med et mulehår.

Det unge talent Alexander Kamp fik en flot og overraskende tredjeplads.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: