Oleg Tinkov: Glad for, at 'de fire store' kom med hjem

Tinkoff-boss Oleg Tinkov ser frem til drabelige favorit-salg i Pyrenæerne og glæder sig over, at ingen af dem blve ramt af uheld på brostenene

Oleg Tinkov glæder sig til de store slag i Pyrenæerne mellem de fire store favoritter i årets Tour - heriblandt Tinkoff-kaptajn Alberto Contador. (Arkivfoto: Claus Bonnerup).
Oleg Tinkov glæder sig til de store slag i Pyrenæerne mellem de fire store favoritter i årets Tour - heriblandt Tinkoff-kaptajn Alberto Contador. (Arkivfoto: Claus Bonnerup).

CAMBRAI (Ekstra Bladet): Formummet bag et par lysegule Rayban-solbriller med spejlglas og en Tinkoff-Saxo-kasket trukket godt ned i panden gik den russiske milliardær Oleg Tinkov øjensynligt hvileløst rundt foran sin teambus efter tirsdagens stort opreklamerede brostensetape i Touren.

Helt tilfreds virkede eneren af Tinkoff-Saxo ikke umiddelbart, og han trak sig reflektorisk tilbage, da Ekstra Bladet bad om en kommentar. Efter et nøje studium af navn og medie på Ekstra Bladets Tour-adgangskort indlod han sig dog på et kort interview og viste sig at være i ganske godt lune.

Bjarne Riis har erkendt kendskab til doping på sit hold. (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Tinkov lyner igen: Riis fortjener, at vi glemmer ham

- Det var en meget fin etape, og Alberto kom til mål i den første gruppe. Det er godt. Vi havde selvfølgelig foretrukket, at Froome ikke sad i den gruppe, men det gjorde han, sagde Tinkov, som sjældent holder sig tilbage for at kritisere sine højt lønnede stjerner.

Det var der ingen grund til tirsdag, åbenbart, idet Tinkoff-kaptajn Alberto Contador kom ind i samme tid som de tre andre storfavoritter til den samlede sejr, Chris Froome (Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Nairo Quintana (Movistar).

- Faktisk er det godt, at de alle kom med hjem. Jeg ser gerne, at de alle fire kommer godt igennem den første uge, så vi kan få de store slag i bjergene, sagde Oleg Tinkov.

Tinkov, som her ses sammen med Contador, truer gerne med at skære i lønnen, hvis rytterne ikke leverer de forventede resultater. Jan Jensen Tinkov-typerne ødelægger cykelsporten

- Så får vi at se, hvem der virkelig er den stærkeste. Hvis en af dem var styrtet og udgået her på denne etape, ville det være ærgerligt. Vi skal se nogle tætte opgør i bjergene med de bedste ryttere i verden.

- Den mulighed har vi, og derfor er det godt, at ingen er styrtet og kommet til skade, sagde Oleg Tinkov.

- Alberto gjorde det godt. Han kan nok ikke gøre det meget bedre, og han kom til mål med de 35 stærkeste ryttere i feltet.

- Så langt, så godt, sagde Oleg Tinkov.

Se Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen vurdere favoritterne til den samlede sejr i Tour de France:

2 kommentarer
Vis kommentarer