'Opmuntrende' melding fra Chris Froome

Den britiske cykelstjerne Chris Froome er allerede begyndt at planlægge sin genoptræning fra sygesengen

Chris Froome misser årets Tour de France. Michael Rasmussen gør status på situationen.

Chris Froome kan nu begynde en lang, sej kamp for at komme tilbage på cyklen igen, efter at han onsdag styrtede voldsomt, da han varmede op til en enkeltstart i Critérium du Dauphiné.

Torsdag aften meddeler britens hold, Team Ineos, at Froome har gennemgået en succesfuld operation, der varede seks timer.

- Chris vågnede i morges og blev tjekket af konsulenter på intensivafdelingen og de specialister i ortopædi, der opererede ham, og de er begge godt tilfredse med hans fremgang, lyder det på Ineos' hjemmeside.

- Chris bliver på hospitalet de næste par dage, men deltager allerede aktivt i diskussionen om, hvordan han kan træne sig op igen, hvilket er meget opmuntrende.

Vennen har aldrig oplevet noget lignende: Det værste, jeg nogensinde har set

Den britiske cykelrytter pådrog sig brud på lårben, albue, hofte og ribben samt nogle indre skader.

Kort efter onsdagens styrt slog holdchef på Team Ineos Dave Brailsford fast, at Chris Froome ikke ville kunne køre Tour de France i år. Froome vandt løbet, der er verdens største cykelløb, i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Team Ineos har dog andre meget kompetente ryttere, der ventes at kunne køre med om den samlede sejr i skikkelse af sidste års vinder Geraint Thomas og stortalentet Egan Bernal.

Froome blev kørt væk i ambulance. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix Cykling Efter voldsomt uheld: Froome er bevidstløs

Dumoulin efter sit styr. Foto: LUK BENIES/Ritzau Scanpix Cykling Efter Froome-ulykke: Endnu et Tourfavorit-afbud lurer

Chris Froome kørte galt på en nedkørsel på enkeltstartsruten, han besigtigede onsdag. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Så slemt er Froome kommet til skade

Underskuddet kan få konsekvenser. Foto: Claus Bonnerup Cykling Underskud i Riis-koncern: Hold truet på eksistensen

34 kommentarer
Vis kommentarer