Annonce:
Annonce:

Overraskende Tour-drama: Podieplads kom i alvorlig fare

Det blev pludselig rigtig spændende for den franske hjemmebanehelt Romain Bardet, der kørte en enkeltstart markant dårligere end forventet

Bardet kom i KÆMPE problemer. Foto: AP
Bardet kom i KÆMPE problemer. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Der kan jubles på polsk i det franske i dag.

Det blev nemlig en forrygende dag at være polak på i Tour de France lørdag.

Den polske enkeltstartsspecialist Maciej Bodnar tordnede hurtigst over målstregen i tiden 28.15, da den næstsidste etape, en 22,5 kilometer lang enkelstart med start og mål på Stade Velodrome i Paris, blev afviklet.

Hans landsmand Michal Kwiatkowski var sølle ét sekund efter på andenpladsen, mens den gule førertrøje, og dagens største favorit Chris Froome måtte nøjes med 3. pladsen seks sekunder efter.

Men faktisk var det ikke kampen om sejren, der gjorde dagens etape overraskende dramatisk. Det var i stedet det faktum, at den franske hjemmebanehelt Romain Bardet kom i KÆMPE problemer.

Annonce:

Han kørte en forfærdelig enkeltstart, og hvor man inden etapen 'blot' havde forventet, at Rigoberto Uran Uran ville overhale ham, så var det pludselig et spørgsmål om sekunder, inden han var røget ned fra podiet. Men med et enkelt lillebitte sekund forsvarede han sin podieplacering foran Team Skys Mikel Landa.

Etapevinderen Bodnar fik sig en lang dag i førersædet. Han var tidligt ude på ruten, og etapen udviklede sig til et regulært polsk mesterskab, da Michal Kwiatkowski, Tourens måske allerbedste hjælperytter, hamrede ind over stregen et sekund efter. Sky-rytteren havde ellers været foran på mellemtiderne, men Bodnar havde fundet få sekunder på vej mod mål, der altså blev til hans fordel.

En af dagens allerstørste favoritter Primoz Roglic skuffede slemt. Sloveneren ramte slet ikke dagen, og da han undervejs også fik mekanisk uheld, måtte han indse, at det ikke en gang kunne blive til en plads i dagens Top 10.

Bodnar måtte vente helt til det sidste i spænding, for den gule førertrøje Chris Froome ville ikke overraskende også lege med i kampen om etapesejren.

Annonce:

Det var hyper-tæt mellem de to polakker og den britiske Tour-konge på mellemtiderne, hvor der maksimalt var seks sekunder til forskel for de tre hele etapen. Froome var dog konstant bagefter med få sekunder, og sådan blev det også i mål, da briten susede ind seks sekunder langsommere end Bora-rytteren Bodnar.

Men hold da op for en afslutning vi alligevel fik på enkeltstarten. Kampen om den gule trøje blev aldrig en kamp i dag, og andenpladsen var også hurtigt afgjort, da det allerede ved første mellemtid stod klart, at Tourens store overraskelse Uran ender næstøverst. Han var inden etapen blot seks sekunder efter Romain Bardet, og det havde han hentet så rigeligt kort efter.

Froome vinder Touren for fjerde gang i alt. Foto: AP
Froome vinder Touren for fjerde gang i alt. Foto: AP

I stedet måtte en stærkt lidende Bardet knokle hele vejen til stregen. Ikke nok med at han næsten blev overhalet af Froome på de 22,5 kilometer, endnu værre var det, at Landas tid pludselig åndede Bardet alvorlig i nakken.

Franskmanden - og en hel cykelgal nation - slap dog med skrækken, og han forsvarede sin 3. plads med blot et sekund.

Nu kan der pludselig alligevel blive kørt cykelløb om sekunder på Champs Elysees i Paris søndag.

Kontroversiel kåring: Populær Tour-rytter snydt for stor pris

BLÅ BOG: Maciej Bodnar

Navn: Maciej Bodnar.

Født: 7. marts 1985 (32 år).

Nationalitet: Polsk.

Hold: Bora-Hansgrohe.

Største resultater:

1 etapesejr i Tour de France (2017)

3 polske mesterskaber i enkeltstart (2016, 2013, 2012)

2 etapesejre i Tre dage ved Panne (2016 og 2014)

1 etapesejr i Polen Rundt (2015)

Kilde: procyclingstats.com.

Annonce:

Fuglsangs bror har fået stjålet dyr cykel: - Frækt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: