Overraskende vinder på hård Vuelta-etape

Italienske Kristian Sbaragli snød de hurtige folk og vandt 10. etape i Vuelta a España på en etape, der ikke ændrede ved det samlede klassement

Kristian Sbaragli tog sejren på 10. etape. (Foto: All Over Press)
Kristian Sbaragli tog sejren på 10. etape. (Foto: All Over Press)

Alt tegnede til, at lynhurtige John Degenkolb (Giant-Alpecin) kunne tage sin første sejr i dette års Vuelta, efter at han sidste år dominerede løbets samlede afslutninger.

Men tyskeren blev på stregen slået af MTN-Qhubekas Kristian Sbaragli, der kørte karrierens største sejr hjem.

Det skete i et temmelig decimeret hovedfelt, der på kategori 2-stigningen Alto del Desierto de las Palmas ca. 20 km fra mål blev splittet, da der blev sat tempo.

Her forsøgte flere ryttere at komme af sted, og det så længe ud til, at Romain Sicard (Europcar), Alessandro De Marchi (BMC) og Kenny Elissonde (FDJ) skulle køre om sejren.

Se også: Dumoulin giver Froome baghjul i vild Vuelta-afslutning

Men det forspring, de havde opbygget på stigningen blev stille og roligt halet ind på de otte flade km. ind til mål i Castellon.

Der skete ingen forskydninger i klassementet, da alle top-ryttere var med feltet.

Men det kommer der med sikkerhed til på næste etape.

Den bliver efter en hviledag kørt onsdag, og det er en af de hårdeste etaper nogensinde i et stort etapeløb.

Peter Sagan er ude af årets Vuelta (Foto: All Over Press) Cykling - 30. aug. 2015 - kl. 10:29 Kørt ned af motorcykel: Nu udgår Peter Sagan

Længden på 138 km giver ingen problemer, men på den sparsomme distance skal rytterne over seks bjerge. En enkelt i kategori 2, fire i kategori 1 og en uden for kategori.

En ordentlig mundfuld, der kommer til at koste for mange ryttere.

1 kommentar
Vis kommentarer