Overset Astana-stjerne: Derfor vælger jeg Sky

Det er udsigten til en kaptajn-rolle, som får Mikel Landa til at skifte fra Astana til Sky til nytår

Mikel Landa nappede en etapesejr i Vuelta a España, der netop er overstået. (Foto: AP)
Mikel Landa nappede en etapesejr i Vuelta a España, der netop er overstået. (Foto: AP)

Den spanske bjergrytter Mikel Landa (Astana) har vist fremragende kørsel i både Giro d'Italia og Vuelta a España i denne sæson, men næste år bliver det Sky, som får glæde af hans klatreevner.

Det bekræfter Landa nu efter flere måneders rygter, og han forklarer også, hvorfor han skifter til det stærke britiske hold.

- Hos Astana har man slet ikke plads til mig som kaptajn. I år har jeg bevist, at jeg kan vinde en grand tour. Sky tror på mig og vil bygge holdet op omkring mig - modsat Astana, fortæller Landa til spanske medier ifølge cyclingquotes.com.

I både Giroen og Vueltaen har Landa kørt som luksushjælperytter for Fabio Aru (Astana), men det har ikke forhindret spanieren i at stjæle rampelyset ved flere lejligheder.

Tredjeplads i Vueltaen
Hos Sky hedder stjernen Chris Froome, men han har givetvis 100 procent fokus på Tour de France, hvilket åbner for kaptajnmuligheder for Landa i Giro d'Italia og Vuelta a España.

25-årige Landa snuppede to flotte etapesejre på stribe i Giroen og en samlet tredjeplads efter Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Fabio Aru, og det blev også til en etapesejr i den nyligt overståede Vuelta.

Men ifølge Landa er der altså ingen udsigt til en kaptajnrolle på Astana i en grand tour, hvor Fabio Aru og Vincenzo Nibali fortsat er de største stjerner.

Landas afgang betyder sandsynligvis, at der er større chance for en kaptajnrolle til Jakob Fuglsang (Astana) i et af de store løb næste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer