På vej i fængsel: Tidligere Tour-konge i problemer

Den tidligere Tour de Fance-vinder Jan Ullrich kan ende med at ryge i fængsel for en alvorlig spiritusulykke, han forårsagede sidste år i maj

Foto: AP
Foto: AP

Han vandt Tour de France i 1997, hvor han flåede den gule førertrøje fra Bjarne Riis og blev dermed den nye cykelkonge.

Men lige nu er tyske Jan Ullrich mest kendt for en kedelig bedrift.

19. maj sidste år på en schweizisk landevej begik tyskeren nemlig den dumhed at køre 139 kilometer i timen i sin Audi og oven i købet med en alarmerende alkoholpromille på 1,4 i blodet. Den fartfulde farce endte med, at han i sin rus klaskede direkte op i en Citroën C3 og bragede videre ind i en Alfa Romeo.

To personer fra de andre biler blev så hårdt kvæstet, at de måtte køres på hospitalet. Ullrich slap uden nævneværdige skrammer.

I første omgang endte sagen med, at nu 41-årige Ullrich fik en bøde på cirka 73.000 kroner plus sagsomkostninger, samtidig med at fik en betinget fængselsdom på 18 måneder.

Michael Rasmussen har prøvet noget af dagens etape af. (Videograb: Tariq Mikkel Khan) Cykling Se Kyllingens hæsblæsende tur ned fra Tourens tag

Men nu er sagen mod Ullrich genåbnet. Det er den, fordi der er dukket nye foruroligende oplysninger op i sagen mod den tyske cykelpensionist. Det skriver tyske Bild.

De nye oplysninger viser, at tyskeren kørte hurtigere, end man indledningsvis havde sporet sig frem til, og at han var påvirket af andet end alkohol.

Derfor risikerer han nu i stedet at ryge direkte i fængsel som følge af anklagerens nye beviser, skriver det tyske medie.

- Det var held eller et tilfælde, at ingen kom alvorligt til skade eller døde, har dommer Pascal Schmidt udtalt i forbindelse med de nye oplysninger.

Cykling TV: Kyllingen stegt: Erobrer legendarisk Tour-bjerg

De nye beviser afslører, at Ullrich ikke kørte 139 kilometer i timen, men 143 kilometer i timen, hvor man ikke måtte køre mere end 60. En sådan fartforseelse anses i Schweiz for at være en 'fartforbrydelse', som typisk straffes med et års fængsel.

Derudover viser de nye undersøgelser, at den tidligere Telekom-rytters promille ikke lå på 1,4, men hele 1,85, da han smaskede ind i de andre biler. Og så er det sidenhen kommet frem, at tyskeren tilmed havde valium i blodet. Et stesolid man typisk bruger mod forskellige former for angst og alkoholmisbrug.

Nu venter der minimum ét retsmøde. Dog er der endnu ikke fundet en dato for, hvornår det gennemføres.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

15 kommentarer
Vis kommentarer