Par nr. 7 igen splittet op

Michael Mørkøv stiller ikke til start i det københavnske seksdagesløb, der dermed skal finde en ny makker til Alex Rasmussen

Alex Rasmussen vandt med Michael Mørkøv i Ballerup i februar. Nu skal se, om han kan køre sig til sejr uden Mørkøv. (Foto: Carsten Bundgaard)
Alex Rasmussen vandt med Michael Mørkøv i Ballerup i februar. Nu skal se, om han kan køre sig til sejr uden Mørkøv. (Foto: Carsten Bundgaard)

Vintersæsonens helt store fest i dansk cykelsport, det københavnske seksdagesløb i Ballerup, bliver for anden gang inden for tre år uden det sammentømrede Par nr. 7, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

I 2013 måtte Alex Rasmussen melde forfald på grund af sin karantæne for rod i sine whereabouts, og til løbet i februar er det Michael Mørkøvs tur til at melde forfald. Det oplyser løbsdirektionen på løbets hjemmeside

- Det er naturligvis ærgerligt, at Michael ikke længere er en del af par nr. 7. Men heldigvis åbner det op for nye spændende muligheder.

- Vi har masser af unge talenter, men også et par etableret navne, der aspirerer til at blive makker med Alex Rasmussen.

- Jeg glæder mig til at følge rytternes præstationer i den kommende tid, og er sikker på, at vi finder den helt rigtige makker til Alex, siger løbsarrangør Michael Sandstød.

Se også: Contadors analyse: Tour-rute kræver topform fra første dag

Han nævner ingen navne, men et godt bud er Lasse Norman Hansen, der i 2013 - med stor succes - agerede stand-in for Rasmussen.

Lasse Norman kører i disse dage seksdagesløb i London, hvor han sammen med sin hollandske makker Pim Lighart kører med om topplaceringerne.

Her er Alex Rasmussen makker med Marc Hester, der ligeledes er et godt bud på en kommende makker i Ballerup.

Se også: Guld-Lasse blev til sølv-Lasse i allersidste spurt

Helt så godt går det ikke Michael Mørkøv, der sammen med lillebror Jesper er kørt et par omgange agterud.

Der er ikke meldt ud, hvorfor Michael Mørkøv ikke stiller til start - i øvrigt første gang, han ikke er i Ballerup siden 2009 - men en nærliggende grund er, at hans nye hold Katusha kræver, at han i februar er i pivskarp klassikerform, så han kan støtte Alexander Kristoff.

Siden 2009 har Michael Mørkøv og Alex Rasmussen sammen vundet i Ballerup fire gange - senest i februar - mens Mørkøv også vandt i 2013 med Lasse Norman Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer