Par nummer 7 er med fremme

Par nummer 7 er på højde med Yoeri Havik og Moreno De Pauw, der fører seksdagesløbet efter førstedagen

Michael Mørkøv og par nummer syv er på omgangshøjde. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Michael Mørkøv og par nummer syv er på omgangshøjde. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Førstedagen af det københavnske seksdagesløb blev afsluttet sent torsdag aften, og det bliver par nummer 1 med Yoeri Havik og Morena De Pauw, der får lov at overnatte på førstepladsen.

Michael Mørkøv og Kenny De Ketele, der udgør par nummer 7, er lige i hælene og er det eneste par, der ligger på omgangshøjde med førerparret.

Den indledende jagt på 75 minutter blev vundet i en tæt spurt af par nummer 1's Moreno De Pauw over Michael Mørkøv.

Spurten var så tæt, at de to konkurrenter ikke vidste, hvem der havde vundet, umiddelbart efter at de havde krydset stregen.

Pointene blev fordelt nogenlunde lige i den første spurtserie. Her skiftedes parrene til at jagte pointene, mens par nummer 1 og par nummer 7 holdt lidt mere på bremsen.

Stillingen efter første dag i Ballerup Super Arena er dermed, at Havik og De Pauw er seks point foran Mørkøv og De Ketele.

Fire par er en omgang bagefter de to førerpar.

Det er tiende gang, at Mørkøv er en del af det ikoniske par nummer 7, og det er flest af alle.

Normalt er det to danskere, der danner par nummer 7, men i 2018-udgaven af det traditionsrige danske løb har Mørkøv fået sig en belgisk makker i Kenny De Ketele.

Sidste år vandt Mørkøv løbet sammen med Lasse Norman Hansen, som lige nu kører på landevejen i Australien med stor succes til følge, eftersom han natten til torsdag vandt 1. etape af Herald Sun Tour.

Selve elitens seksdagesløb begyndte med en åbningsjagt torsdag aften klokken 20. Finalejagten køres tirsdag 6. februar fra klokken 23 og en time frem.

Michael Mørkøv kan se frem til at få selskab i form af belgiske Kenny De Ketele til seksdagesløbet i Ballerup. Foto: Claus Bonnerup. Cykling Ikonisk par nummer 7 bliver dansk-belgisk duo

Jakob Fuglsang påbegyndte sin træning frem mod Tour de France 2018 på træningslejr i Allicante i Spanien i december 2017. Foto: Ernst Van Norde. Cykling Glæd jer, Danmark: Spår stor sejr til kæmpe-talent

Michael Carbel (th) vandt i september bronze ved U23-VM i Norge, hvilket i høj grad var med til at sikre ham en professionel kontrakt med franske Fortuneo-Samsic. Guldet blev vundet af Benoit Cosnefroy fra Frankrig, mens Lennard Kämna fra Tyskland tog sølv. Foto: AP. Cykling Døren åbnet for sprinter: 13 danskere kan køre Touren

0 kommentarer
Vis kommentarer