Pigtrådshelten: Se de slemme ar et år efter

Vacansoleils Johnny Hoogerland slap ikke billigt fra mødet med pigtråden under sidste års Tour

Et år efter er arrene meget tydelige (Foto: Claus Bonnerup)
Et år efter er arrene meget tydelige (Foto: Claus Bonnerup)

BESANCON (ekstrabladet.dk) Hvem husker ikke det uhyggelige styrt, som Vacansoleils Johnny Hoogerland og Team Skys Juan Antonio Flecha var udsat for sidste år?

En følgebil ville undgå et træ i siden, og valgte derfor i stedet at vædre de to cyklister, der var en del af dagens vindende udbrud.

Se også:

Se også: Pigtrådsrytter glad for at være i live

Værst gik styrtet ud over Johnny Hoogerland, der fløj ned i et pigtrådshegn og rev hele sin balle op. Hollænderen kom dog igennem etapen, og blev hyldet dybt i den prikkede bjergtrøje, da han kom i mål.

Sidenhen har hollænderen stævnet bilisten og firmaet, som bilen repræsenterede, men den sag er endnu ikke afgjort.

Se mere:

Se også: Pigtrådshelt trækker Tour-bilist i retten

I dag er det et år siden – på niende etape – at Johnny Hoogerland ufrivilligt skrev sig ind i alle Tour-seere hukommelse.

- Ja, det er nogle slemme ar, men der er ikke så meget at gøre ved det, fortæller Hoogerland om de synlige ’minder’ om en bilists vanvidskørsel.

Han er blevet spurgt til styrtet igen og igen, og er naturligvis ved at være træt af at snakke om episoden, men han garanterer, at hændelsen ikke har fået ham til at frygte at køre på cykel og gå i udbrud.

Det voldsomme styrt, der kostede flere favoritter dyrt i fredags, fik Hoogerland til at tænke tilbage på sit eget styrt for et år siden, og mindede ham om, hvor risikofyldt en sport, rytterne dyrker.

- Jeg er bange alligevel, så de mange styrt har ikke gjort mig ekstra bange. Nogle gange hører man fodboldspiller tude, når de får et skub, og så hører du om en rytter, der får en punkteret lunge. Det grinede vi af i morges, sagde han til de Telegraaf i lørdags.

Se også:

Se også: Raser over uforskammet Tour-chauffør

Senest beviste han i går, at han ikke er skræmt fra vid og sans fra et udbrud, da han var en del af dagens togt, som Chris Anker Sørensen også deltog i. Et udbrud, hvor hollænderen samlede bjergpoint op undervejs. Men bare rolig, Chris Anker. Hoogerland har andre prioriteter.

- Bjergtrøjen er ikke det vigtigste for mig i år. Jeg vil hellere vinde en etapesejr, end jeg vil vinde bjergtrøjen. Men hvis jeg sidder i det rette udbrud, vil jeg da ikke afvise bjergpointene, og hvis jeg får taget rigeligt med point, så kan den blive et mål, forklarer Hoogerland til ekstrabladet.dk.

Hollænderen står foreløbig noteret for to point i konkurrencen, seks point færre end Chris Anker Sørensen. Men mon ikke han gerne ville bytte pointene ud for de grimme ar, som du kan se på billederne i artiklen.

1 af 4 (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 4 Her gik det galt under sidste års Tour (arkivfoto: Scanpix)
3 af 4 Foto: Reuters/Claus Bonnerup
4 af 4 Et år efter er arrene meget tydelige (Foto: Claus Bonnerup)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen