Pilen peger ikke på Cult - kun ét internationalt wildcard i Giroen

Blot et enkelt ikke-italiensk prokontinentalhold får adgang til Giro d'Italia - og det bliver formentlig ikke danske Cult Energy Pro Cycling

Det danske Cult-mandskab kommer højst sandsynlilgt ikke med til Giro d'Italia - men det har de heller ikke regnet med. (Foto: Casper Dalhoff)
Det danske Cult-mandskab kommer højst sandsynlilgt ikke med til Giro d'Italia - men det har de heller ikke regnet med. (Foto: Casper Dalhoff)

Det kan godt være, at Cult Energy Pro Cycling ikke satser på at skulle køre Giro d'Italia i år. Men drømmen om en Grand Tour lever hos det nyslåede danske prokontinentalhold. Men de er også realistiske.

I et interview i Ekstra Bladet siger rutinerede Martin Mortensen således, at et succeskriterium for den kommende sæson er to starter på WorldTouren - ikke noget om Grand Tours.

Og det lader til at være fornuftigt. For i årets første af slagsen, Giro d'Italia, er oddsene for deltagelse for det danske hold efterhånden temmelig høje.

Martin Mortensen er klar til en ny tørn i det professionelle felt efter to år på kontinentalniveau. (Foto: Ernst Van Norde). Cykling Cult-rytter: Jeg skal være egoist

I et interview med Cyclingnews afslører løbsdirektør Mauro Vegni nemlig, at de fem wildcards til hold uden for WorldTouren fortrinsvist bliver tildelt til italienske hold - nøjagtig som franske hold bliver inviteret i stor stil til Tour de France og spanske til Vuelta a España.

- Jeg synes, at vi har en slags moralsk forpligtelse til at hjælpe italiensk cykling, præcis som de gør i Frankrig, Spanien, Belgien og alle andre steder, siger Mauro Vegni.

De kan de fire italienske prokontinentalhold, Bardiani-CSF, Androni Giocattoli, Nippo-Vini Fantini og Neri Sottoli, så nyde godt af - og så lover Vegni, at der for at sprede cyklingens gode budskab også kommer et internationalt hold med.

Dem er der yderligere ti af i Europa, mens et par amerikanske hold og specielt MTN-Qhubeka i Afrika også presser sig på.

Hyper-populære Jens Voigt skal være mentor for yngre ryttere (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Ny, fed jobtitel: 'Ambassador of Awesome'

Derfor ser det ikke just lyst for det danske mandskab, der dog må vente i et par uger endnu, inden den endelige spænding bliver udløst.

- Som sædvanligt annoncerer vi wildcard midt i januar.

- Vi vil evaluere de hold, der har vist interesse for Giro d'Italia og vore andre løb, siger løbsdirektøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer