Smadrer Valverde: På vej mod karrierens største sejr

Franske Thibaut Pinot vandt 19. etape af Vuelta a España, mens briten Simon Yates kom nærmere samlet sejr

Simon Yates udbygger føringen i Vueltaen. Foto: ANDER GILLENEA / Ritzau Scanpix
Simon Yates udbygger føringen i Vueltaen. Foto: ANDER GILLENEA / Ritzau Scanpix

Franske Thibaut Pinot (FDJ) nappede fredag sin anden etapesejr i årets udgave af Vuelta a España, da han på 19. etape kørte først over stregen på bjerget i Andorra.

Efter 154 kilometer fra Lleida til Naturlandia i Andorra besejrede han med fire sekunder briten Simon Yates (Mitchelton), som dog også kunne betegne etapen som en sejr.

Efter en magtdemonstration kørte han sig nærmere den samlede sejr, da han med sine forceringer øgede sit forspring til den nærmeste konkurrent, spanske Alejandro Valverde (Movistar), der havde en skidt dag.

Yates fører med 1 minut og 38 sekunder til Valverde på andenpladsen.

Efter en forholdsvis flad start på etapen, kulminerede den med en lang afsluttende stigning.

Opstigningen begyndte med knap 20 kilometer tilbage, og så smuldrede forspringet for udbruddet med Benjamin Thomas (FDJ) og Jonathan Castroviejo (Sky) i løbet af kort tid.

Movistar satte således højt tempo i fronten af feltet for at sætte Nairo Quintana i scene.

Quintana angreb med 13 kilometer tilbage og fik i første omgang to LottoNL-Jumbo med sig, blandt andet Steven Kruijswijk, der også er en faktor i klassementet.

Kort efter kæmpede Thibaut Pinot (FDJ) sig op, og siden forlod Simon Yates forfølgerne og kørte sig helt frem så let som ingenting.

Yates virkede enormt veloplagt og strøg straks i front og satte tempoet i vejret.

Forceringen betød, at Quintana hurtigt måtte slippe, og han faldt tilbage til forfølgerne, hvor han kort efter også punkterede.

Yates, Pinot og Kruijswijk bare øgede til feltet med blandt andre Alejandro Valverde og rundede snart et forspring på et minut.

Det blev hårdt for Kruijswijk, der måtte slippe på de sidste kilometer, så det blev en duel mellem Pinot og Yates, hvor begge kunne glæde sig over etapens udfald.

Kruijswijk indtager den samlede tredjeplads. Han er 1 minut og 58 sekunder efter Yates.

Se også: Dansker i fokus da sprinterne blev snydt i Vueltaen

Se også: Canadier vinder bjergsejr i Vueltaen

Jan Ullrich taler ud om sit forhold til sex oven på den seneste måneds skandaler. Foto: Claus Bonnerup Cykling - 2. sep. 2018 - kl. 11:22 Ullrich forklarer utroskab: - Jeg har brug for sex

Sport og Spil Chris Anker: Jeg glæder mig til at få hår på benene

0 kommentarer
Vis kommentarer