Pludselig død rammer hårdt: Fuglsang dybt berørt af tragedie

Sportsligt og menneskeligt har Astana haft et rædselsfuldt år indtil nu, men Jakob Fuglsang er optimist: - Heldet må simpelthen vende på et tidspunkt, siger han

Holdkammeraten og vennen Michele Scarponis voldsomme, uventede død har sat sig dybe spor i Jakob Fuglsang. Foto: Ernst Van Norde.
Holdkammeraten og vennen Michele Scarponis voldsomme, uventede død har sat sig dybe spor i Jakob Fuglsang. Foto: Ernst Van Norde.
Følg Cykling

Én sølle sejr er det blevet til i år for Astana med fem danskere på lønningslisten, og den enlige sejrherre blev kort efter sin triumf dræbt i en træningsulykke.

De kolde kendsgerninger fortæller sit om den krise, som det kasakhiske storhold befinder sig i, men Tour-kaptajn Jakob Fuglsang har bevaret optimismen midt i al modgangen.

- Moralen kunne selvfølgelig være bedre på holdet, men jeg tror, at vi alle ved, at heldet må vende på et tidspunkt, siger Fuglsang til Ekstra Bladet.

- Vi har bestemt ikke haft heldet med os, så når det vender, håber jeg, at vi vinder alt, hvad vi kommer i nærheden af.

Et af hans store mål i forårssæsonen, nemlig klassikeren Liège-Bastogne-Liège, blev kørt i fortvivlelse snarere end forhåbning. Dagen før, 22. april, blev holdkammeraten og vennen Michele Scarponi dræbt i en træningsulykke i Italien, og hele cykelverdenen blev overmandet af sorg over den 37-årige rytters uretfærdige skæbne.

Michele Scarponi har en højt værdsat kollega i feltet og en evig humørspreder på sit hold. Foto: All Over Press.
Michele Scarponi har en højt værdsat kollega i feltet og en evig humørspreder på sit hold. Foto: All Over Press.
 

Fuglsang og resten af Astana-holdet græd, da feltet holdt et minuts stilhed, før Liège-Bastogne-Liège blev skudt i gang.

- Det var helt i hans ånd, at vi kørte løbet. Det gælder om at komme videre efter en sådan tragedie, og vi gjorde det til ære for ham, siger Fuglsang.

- Men det var hårdt at komme igennem løbet rent følelsesmæssigt. Mentalt var det en forfærdelig dag. Scarponis død har sat dybe spor.

- Jeg kom altid godt ud af det med 'Scarp'. Det var altid sjovt at være på tur med ham. Han var aldrig trist og hang aldrig med næbbet. Han holdt humøret højt på holdet uanset, hvad der skete.

- Og han var samtidig professionel hele vejen igennem. Det er det, vi vil huske ham for. Det er, hvad vi tager med os videre, siger Jakob Fuglsang.

Fuglsang blev nummer 15 i løbet som bedste Astana-rytter.

Ny cykel-tragedie: Stortalent fundet død i sit hjem

Sådan ærer cykelhold død rytter i Giro d'Italia

Svinet til af Team Sky - her er Kyllingens svar

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?