Annonce:
Annonce:

Plyndret i nat: Bjarne Riis' hold blev rippet for cykler

Optakten til U23-DM i landevejsløb blev et mareridt for Team VIRTU Cycling, der i nat fik stjålet 11 cykler og derfor måtte låne hos konkurrenter for at komme til start

Bjarne Riis' cykelhold Team Virtu Cycling fik en elendig optakt til U23-DM. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
Bjarne Riis' cykelhold Team Virtu Cycling fik en elendig optakt til U23-DM. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Cykling

Bjarne Riis' cykelhold, Team Virtu Cycling, har fået en kedelig optakt til U23-DM, der søndag bliver kørt på vejene i og omkring Esbjerg.

Natten til søndag blev bagsmækken på holdets varevogn brudt op af ukendte gerningsmænd, der stak af med blandt andet 12 cykler.

- Det er på alle måder en slem forskrækkelse, vi får her til morgen. Selvom det er sket før i historien, at cykelhold bliver bestjålet, rammer det alligevel som et slag i ansigtet, siger sportsdirektør Daniel Foder i en pressemeddelelse.

- Sikkerhedsprocedurerne er i forvejen skærpede, og vi er opmærksomme. Men tyvene har formået at skubbe lastbilen ud fra forhindringen bagved bilen, og dermed kunne de brække bagsmækken op og komme ind til vores materiel, forklarer han.

Det er blot et år, siden samme hold var udsat for et lignende tyveri, mens holdet overnattede på en kro ved Aars.

Annonce:

Ved den lejlighed stak tyvene af med cykler til en værdi af omkring en million kroner og tvang holdet til afbud til Skive Løbet.

Så galt går det dog ikke denne gang. Team Virtu Cycling forventer med hjælp fra de øvrige hold at stille til start i talenternes DM søndag.

- Nu må vi ud og spørge pænt om lov for at låne cykler hos de andre mandskaber, og heldigvis er alle solidariske og forsøger at hjælpe, hvor de kan.

- Tyveriet er naturligvis politianmeldt, og vi håber på en hurtig opklaring, men vi frygter, at cyklerne allerede er ude af landet, siger Daniel Foder.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor vagtchef Ole Aaman bekræfter, at man er i færd med efterforske det omfattende tyveri, men at der endnu ikke er fundet nogen form for tv-overvågning af forbrydelsen.

- Vi mangler at få den endelige opgørelse. Men det er nogle rigtig dyre cykler. Der er blevet stjålet ti ryttercykler, en enkelstartscykkel og 20 hjulsæt. Et hurtigt overslag vil være, at der er blevet stjålet for 750.000 kroner, siger Aaman.

Fuglsang afslører sin million-løn: Brugte formue på privat træner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: