Annonce:
Annonce:

Pogacar er all-in: - Der er kun én måde

Tadej Pogacar har en måde at vinde Flandern Rundt på - og det er frem over stepperne

Tadej Pogacar angreb på bakkerne i E3, hvor kun Mathieu van der Poel kunne følge med. Wout Van Aert bag dem fik dog lukket hullet og vandt spurten. Foto: David Pintens/AFP/Ritzau Scanpix
Tadej Pogacar angreb på bakkerne i E3, hvor kun Mathieu van der Poel kunne følge med. Wout Van Aert bag dem fik dog lukket hullet og vandt spurten. Foto: David Pintens/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Det er ikke kun Jonas Vingagaard, der udkæmper store slag med Tadej Pogacar.

Den 24-årige slovener gør sig modsat sin danske Tour de France-konkurrent i de fleste former for cykelløb - og med stor succes.

Derfor er han sammen med Mathieu van der Poel og Wout Van Aert tårnhøj favorit til at vinde Flandern rundt.

Flere eksperter og konkurrenter peger på Pogacar som den største favorit, men statistikken taler imod ham. For han har aldrig vundet et endagsløb, hvor også Van der Poel og Van Aert har været til start.

- Jeg har noteret det, men jeg er ikke overrasket. De er i en klasse for sig selv i endagsløb, siger Pogacar på sit pressemøde på Parkhotel i Waregem i Vestbelgien.

Selvom han selv besidder en kapabel spurt, så kan han ikke matche de to andres. Derfor er han klar over, at vinderformlen må indeholde hans adelsmærke: slangehugs-angrebet.

Annonce:

- Der er kun én måde. Jeg skal komme alene til stregen, hvis jeg skal vinde.

- Men det er ekstremt svært. Det er et langt løb, og der kan ske meget før finalen. Jeg skal finde et godt tidspunkt at angribe. Jeg ved ikke hvornår, men jeg SKAL angribe.

- Efter sidste år så jeg, at jeg har en chance. En lille chance, men der er håb. Specielt på en god dag, siger Pogacar, der har et godt øje til stigningen Oude Kwaremont, fordi den med sine 2,2 km er løbets længste.

Skulle han gå hen og vinde, vil han blot være den tredje rytter i historien, der formår at vinde Tour de France og Flandern Rundt. De to andre er Louison Bobet og - naturligvis - Eddy Merckx.

- Jeg tænker kun på her og nu og ikke historiebøgerne, siger Pogacar, der selvom han med sine 67 kg umiddelbart er for let til brostensløb har valgt at køre alligevel.

- Jeg kan li’ løbene - det er så simpelt. Min form er god, og det ville være et spild bare at blive hjemme.

Flandern Rundt

Distance: 273,4 km

Start: Søndag kl. 10 i Brugge

Slut: 16.30-17 i Oudenaarde

Danskere til start: Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Mikkel Bjerg (UAE), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep), Mikkel Honoré (EF Education-Easypost), Mathias Norsgaard (Movistar) samt William Blume og Louis Bendixen (begge Uno-X).

Løbet udmærker sig ved 19 stejle bakker (hellingen), hvoraf flere er med brosten. De er stort set alle sammen i løbets sidste halvdel.

Flandern Rundt er et af cykelsportens fem største endagsklassikere, de såkaldte monumenter. De andre er Milano-Sanremo, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: