Annonce:
Annonce:

Pogacar smadrede Vingegaard på bjerg-afslutning

Suveræne Tadej Pogacar vandt spurten på 4. etape i Paris-Nice

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

Jonas Vingegaard måtte onsdag notere sig en ridse i lakken, da han på 4. etape i årets Paris-Nice slet ikke kunne følge med, da Tadej Pogacar for alvor lukkede op for gassen på finalestigningen La Loge des Gardes.

Længe så det ellers godt ud for den danske Jumbo-Visma-kaptajn, der med fire km til mål angreb UAE-konkurrenten. Men Pogacar kunne som eneste mand svare på angrebet og valgte blot at holde Vingegaards hjul.

Til gengæld var sloveneren helt suveræn, da han med 2,5 km til mål selv satte efter David Gaudu (FDJ), der havde udnyttede favoritternes stilstand til selv at træde væk.

Her kunne Vingegaard ikke svare, og så drev Pogacar og Gaudu væk, mens Vingegaard eksploderede og måtte tage sig til takke med en sjetteplads 43 sekunder efter Pogacar, der også erobrede løbets førertrøje.

Pogacar tog overlegent sejren på 4. etape. Foto: Claus Bonnerup
Pogacar tog overlegent sejren på 4. etape. Foto: Claus Bonnerup
 

Lidt en overraskelse for ham selv.

Annonce:

- Det var ikke min plan at tage gult i dag, men man siger aldrig nej til en førertrøje, sagde Pogacar efter sejren, hvor han også forklarede sin defensive taktik, da Vingegaard angreb ham.

- Han angreb, og jeg følte, at han var godt kørende, så jeg ville ikke køre kontra, men vente på de andre. Til sidst mistede han lidt energi og kunne ikke lukke, sagde sloveneren.

Han kan glæde sig over, at Vingegaard nu er 44 sekunder efter ham i den samlede stilling, mens David Gaudu pludselig er førsteudfordrer blot ti sekunder efter.

Der kom dog rød-hvide farver på podiet, da Jonas Gregaard (Uno-X) fik sikret sig endnu en dag i løbets bjergtrøje, da han var en del af udbruddet og var først på etapens to første bjerge.

Bjerge af de høje slags er der til gengæld ingen af de kommende to dage. Derfor kan Jonas Vingegaard slikke sårene og se frem mod lørdagens bjergetape, der slutter med den 16 km lange Col de la Couillole.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: